Proč jsou Vánoce v zimě?
Ilustrace: pixabay.com

Proč jsou Vánoce v zimě?

21. 12. 2019

Třebaže se tato otázka zdá na první pohled poněkud přihlouplá, ne všichni na ni odpoví stejně. Křesťané řeknou, že v té době se narodil Ježíš Kristus, zatímco podle ateistů církev jen chtěla druhým největším svátkem svého kalendáře přebít pohanské oslavy slunovratu, který připadá na přibližně stejnou dobu.

Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Souhlasím s paní M.F. - podle židovské nauky byl ježíš Kristus Žid, který se narodil v Nazaretu v období září. Dnes 22.12. začíná Svátek světel - Chanuka. Napsala jsem o tomto významném židovském svátku článek.
Marie Faldynová
Právě jsem si v pořadu Akademie na Rádiu 7 poslechla další verzi: křesťané ze židů si připomínali při židovském svátku Chanuka (svátek světel, slaví se v době vánoc) že Pán Ježíš je světlo světa pro všechny národy. Hlavně že se Mesiáš narodil, teď je jen na nás, jestli si ho pustíme do života. Líbil se mi i výrok: Nejlepší jesle pro Pána Ježíše je lidské srdce. Krásně vánoce přeji všem čtenářům!
Anna Potůčková
Dle mého ne trošku složité, ale docela hodně! Ač sama věřící, nikdy mně nenapadlo abych tuto událost narození Ježíše studovala. Ale článek mně hodně zaujal a díky za něj!!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody