Máte rádi papriky?
Ilustrační fotografie z pixabay.com

Máte rádi papriky?

22. 12. 2019

Moc ráda navštěvuji oddělení zeleniny a nakupuji tam. A vzpomněla jsem si na pár dobrých receptů právě z paprik. Vždyť právě papriky obsahují dost velké množství provitamínu A. Vitamínu C mají dokonce čtyřikrát více než oblíbené pomeranče.

Papriky plněné v kyselém zelí 

4 zelené papriky, 1/4 kg mletého masa, 1/4 kg vepřového bůčku, 1/2 kg kyselého zelí, sůl, 2 rohlíky nebo housky, citrónová kůra, pažitka, 1 cibule, 1 vejce

Kyselé zelí překrájíme a dáme vařit s vepřovým bůčkem. Papriky omyjeme, zbavíme stopek a semen. Mleté maso promícháme s namočenými rohlíky nebo houskou, pepřem, solí, citrónovou kůrou, pažitkou a vejcem. Směsí naplníme papriky. Uvařené zelí zahustíme špetkou mouky a ochutíme osmaženou drobně pokrájenou cibulkou.Do vymaštěného kastrolku dáme polovinu zelí, poklademe kousky vepřového bůčku, na ně složíme plněné papriky, přikryjeme druhou polovinou zelí a v troubě podusíme. Podáváme s bramborem.

Marinované papriky k masu

4 zelené papriky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, pepř

Papriky opečeme ze všech stran v troubě, abychom z nich mohli sloupnout vrchní slupku. Zbavíme je semen a čistou dužinu dáme do misky. Vařečkou rozetřeme papriky na kaši, přidáme česnek utřený se solí, opepříme a za stálého míchání přikapáváme olej, jako při přípravě majonézy.

Smažená papriková kolečka 

8 velkých paprik, 2 vejce, mouka, citrónová šťáva, pepř, sůl, olej na smažení

Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme chvilku stát. Obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a usmažíme je na rozehřátém oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou a brambory.

Papriky s cibulí, rajčaty a jablky 

120 gr cibule, 200 gr paprik, 100 gr rajčat, 2 jablka, 80 gr oleje, špetka cukru, ocet, sůl

Papriky opečeme na horké plotýnce nebo nad plamenem, slupky sloupneme, odstraníme semena a nakrájíme na širší proužky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na oleji, přidáme papriky, osolíme a dusíme. Rajčata a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, přidáme k paprikám a dodusíme. Hotový pokrm mírně osladíme a okyselíme. Podáváme k minutkám.

Přeji všem dobrou chuť. 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Já jo.
Věra Ježková
Papriky miluju jakékoli kromě pálivých, na všechny způsoby.
Jana Šenbergerová
Mně chutnají papriky všech tvarů, velikostí i barev čestvé i jakkoliv upravené, jen nesmí moc pálit.
Jitka Hašková
papriky mám ráda, většinou je konzumuji syrové s nějakým jiným jídlem.
Hana Nováková
Dano, díky zase za dobré recepty.
Anna Potůčková
Syrové papriky nemusím, ale takovou plněnou s rajskou omáčkou zbožnuji. Stejně tak ji mám ráda v leču a také v kunovjance!
Naděžda Špásová
Papriky u nás baští jen králice a morčice. Vařenou, nebo plněnou nejíme.
Zuzana Pivcová
Nikdy jsem neměla ráda syrové papriky. Ale třeba plněné, to už je jiné. Díky za nápady

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA