Ilustrační foto: pixabay.com
Co dělat, když trávíte vánoce sami?
7. 12. 2019Většina lidí se již týdny nebo dokonce měsíce připravuje na Štědrý den. Veškerý mumraj spojený s nakupováním a přípravami se vás ale netýká. Možná, že vám někdo trochu závidí váš klid.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
10.12.2019 00:36
Mně se článek líbí, i když zatím nejsem o Vánocích sama, mám hodné děti. Mnozí jsou rádi, že jim někdo v těžké chvíli poradí, jak na to. Komu se to nelíbí, má možnost to nečíst a nevyjadřovat se k tématu.
Elena Valeriánová
8.12.2019 13:16
Zatím jsme naštěstí dva. Cestu do církve bych nehledala a asi ani nenašla. Církev jako taková má u mě velký černý puntík, asi jako kolo od vozu. Bůh není církev a církev není bůh. Všem přeji krásné vánoce.
Hana Rypáčková
8.12.2019 09:06
Díky Jano. Letošní Vánoce budu hodně sama. Poprvé . Třetí Vánoce bez Milana. Snad jen se psem, možná s přáteli. Ale oni jsou zvyklí být sami. Vendík je vážně už dementní stařeček a svůj život mu podřizuji. Spokojím se s krátkou návštěvou rodiny. Ale stromeček a prostřený stůl , vše jako obvykle. Dnes jsem zapálila druhou svíčku na věnci...
Soňa Prachfeldová
8.12.2019 08:59
Záleží na povaze člověka, důležité je vyjit6 sám se sebou, je tolik krásných veci, které nás obohacují, jen je vnímat. Též si myslím i pociťuji, že i v samotě není člověk sám, pokud vnímá svůj vnitřní hlas.
Eva Mužíková
7.12.2019 19:33
Já naopak svoji samotu hýčkám. Mohla bych být s rodinou mladých, Ti ke mně přijdou druhý den na oběd. Mám ráda svůj klídeček, pohodu. Jak jsem již psala, vše dodržuji. Výzdobu, štědrovečerní salàt se řízky, odpolední procházku. Letos to bude bohužel již po druhé, kdy mne nebude doprovázet Bertík. To je smutné,ale přesto sama zůstanu ráda...
Marie Faldynová
7.12.2019 16:04
Vánoce jsou narozeniny Ježíše Krista. Pokud se vám nechce do církve, doporučuji internetové Rádio7. Péct, mlsat nebo odpočívat můžete i při jejich pořadech.
Jana Šenbergerová
7.12.2019 15:41
Právě jsem díky tomuto textu a přemýšlení o něm zažila něco zvláštního.
Vzpomněla jsem si, že jsem si kdysi napsala něco, čím jsem se potřebovala trochu povznést nad starosti. Nalistovala jsem si to a zjistila, že to bylo na den přesně před dvaceti lety 7. 12. 1999. A o co šlo? "Mám zem nad hlavou a nebe pod nohama a v každé buňce vědomí, že nikdy nikde nejsem sama." A navíc vím, že to tak je. Přeji krásné Vánoce všem, kteří si myslí, že jsou sami. Nejsou. Mohou se s kýmkoliv propojit myšlenkami.
Danuše Onderková
7.12.2019 15:05
Také jsem jedna z milionů, co slaví vánoce sama už několik let. Udělám si je podle svého rozhodně nemohu říct, že bych se nudila nebo by mi bylo smutno. Stromeček mám malý, ale pěkný. Letos jsem na vánoce u dcery v Anglii a hned dvoje - české i anglické.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA