Ilustrační foto: ingimage.com
Flegmatici a cholerici. Víte, do jaké skupiny patříte?
30. 11. 2019Flegmatik životem proplouvá s nadhledem a vcelku ve zdraví přežívá i katastrofy různého druhu. Cholerika rozhodí každá banalita, neustále vše komplikuje, do všeho šťourá, vše chce dělat rychle.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
25.12.2019 11:21
Mně se článek líbí. Je prostě jen o flegmaticích a cholericích. Vnímám tyto dvě skupiny jako protipóly. Nepochybně skoro každý v seniorském věku zná čtyři druhy temperamentu a nepochybně i z vlastní zkušenost ví, že žádný člověk není jen jediným čistým typem. Oba jsou mi blízké, protože sama občas osciluji mezi nimi, i když jsem převážně flegmaticky naladěná. Čím jsem starší, tím více. Žít s cholerikem bych pokládala za trest.
Věra Ježková
30.11.2019 22:50
A co zbývající dva druhy temperamentu – sangvinici a melancholici? Uvítala bych alespoň jednu větu, že ony čtyři typy stanovil Hippokrates. Je hezké, že pan psycholog práce popsal 15 typů lidí – hezké proto, že škatulkovat lidi je ošemetné a málokdo je čistý typ. Ovšem raději se obracím k dílům proslulejších psychologů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA