Blog novomanželky: Tajná svatba 17.
FOTO: autorka

Blog novomanželky: Tajná svatba 17.

8. 10. 2019

Tyto řádky už píšu jako vdaná paní. S tím Fb jsem měla pravdu. Objevilo se tam tolik gratulací, že by to bylo venku jedna dvě.  Doufám, že ještě stále rodina netuší, co se stalo a co se na ně chystá.

A co že se vlastně stalo? Tak začnu pěkně popořádku. Shromáždili jsme se před obřadní síní a za hudby vešli dovnitř. Celá jsem se chvěla, třesoucí ruce držely kytici a očima jsem těkala po příhlížejících z řad našich přátel. A že jich tam teda bylo! Kamery vrčely, foťáky cvakaly. Naše kamarádka poslankyně Andrea k nám mluvila coby zástupce státu a po dvojitém Ano prohlásila naše manželství za uzavřené. Výměna prstýnků, polibek a řada gralutantů, tak, jak znáte ze svatebních obřadů. Mlaďoši dostali na starost láhev Ferneta s plastovými štamprlátky a perníčky s písmeny H+D a častovali ty, co už odgratulovali. Krásné překvapení čekalo po východu z obřadní síně. Přes chodbu drželi hoši bránu - natáhnutý růžový nápis Helenka a Dimi a ve velkém srdci Vstup do manželství. Dostali jsme úkol Srdce vystřihnout a přes něj společně vejít do manželství. Trochu jsem se unáhlila, když jsem se k srdci dostala tak, že jsem látku dole přestřihla, což jsem teda rozhodně dělat neměla, ale co už nadělám, když jsem tak zbrklá, že? Společnými silami jsme s novopečeným manželem srdce vystřihli a za potlesku všech bránou prošli a slavnostně sestoupali po schodech k východu z radnice.

Nebe k nám bylo milostivé a zrovna nepršelo, tak jsme se před vchodem fotili. Po rozloučení s přáteli jsme se se svědky odebrali ke svatebnímu obědu. Bouchlo se nealko šampáňo, ženich řekl jen jednu větu, že připíjíme na to, že pojal za choť Helenku, dal mi pusu a hostina mohla začít. Bylo domluveno, že si každý objedná, na co bude mít chuť. Ostatním jsem do talířů nekoukala, tak jen prozradím, co jsem měla já - grilovaného lososa s bramborovu kaší a zeleninovou oblohou. Po jídle jsem mlaďoškům dala vstupenky do našeho krásného aquacentra a my, staříci, jsme ještě poseděli. Ve čtyři jsme se v řecké restauraci rozloučili a kráčeli k domovu. Byla jsem za celý den strašně utahaná, tak jsem zalehla a chrněla jak medvěd. Když jsem se v noci probudila, zas už jak medvěd chrněl ženich, tak takhle vypadala naše svatební noc!

V pondělí jsme si vyzvedli oddací list a šli vyřídit nové občanské průkazy. A napětí a zařizování trvá. Objednala jsem chlebíčky na sobotu a sepsala, co ještě koupíme. Došla jsem do restaurace nahlásit přesný počet hostů na tu svíčkovou s karlovarským knedlíkem. Domluvila na pátek kadeřnici a vyzvednutí dortu. Kameraman se vrátil ze Slovenska a tentokrát prý dorazí. Fotografka - kamarádka Ivana se nabídla sama. Přijala jsem informaci, že nejvzdálenější hosté - teta z Veselí nad Lužnicí a sestřenice z Děčína dorazí v pátek v šestnáct hodin a budou bydlet u nás. Další vzdálení hosté - sestry Dimka od Prahy budou bydlet u švagrové Stavrulky. Ostatní hosté jen přijedou a poté zase odjedou. S kouzelnicí jsme znovu prošly scénář, aby vše klaplo. Tak snad už je to všechno a na nic jsem nezapomněla. 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Hotovo, překvápko, dojetí, slzičky, krása!!!!!
Květuše Pinkasová
Vše, kromě té svatební noci, znám už skoro nazpaměť z naší klubovny přímo od nevěsty a starostové Stavrulky... Škoda, že jsme nemohli z rodinných důvodů na Radnici. Bylo tam hodně známých gratulantů na fotkách... zatím přeji, aby to všechno klaplo ...
Zdenka Soukupová
Helenko, fakt nechápu, jak při tom všem organizování, zařizování, shánění atd. stihnete ještě psát tak hezky veselé a zábavné články. Tak Vám přeju, aby Vám ta pozitivní energie a elán co nejdéle vydržely. A moc a moc štěstí s Dimkem.
Marcela Broumová
Obdivuji a blahopřeji. Také doufám, že se dozvíme i o chvilkách, jak zareague širší rodina.
Soňa Prachfeldová
Obdivuji Tvůj elán, tohle vše zorganizovat, nakoupit, publikovat, jsi Helenko dracek, tak ještě příbuzenstvo a pak klídek, oddych, relax. Ještě jednou, ať Vás štěstí provází !
Věra Ježková
Helo, toho lososa bych si dala taky. Už nevím, co ti přát. Tak třeba: Buď pořád takhle prima ženská, ať manžel jednou nelituje, že si tě vzal! :-)
Jitka Hašková
Gratuluji znovu. Zase jsem se uťukla na tabletu a je o * míň. Tak přidávám tady ***************************.
Alena Vávrová
Blahopřála jsem vám již nejednou, tak ještě popřeji, ať se vydaří i ta "doderná"! No a pak bys, Helenko, mohla plynule pokračovat aspoň do 20. dílu (dozvuky a pod.), případně psát rovnou román na pokračování ;-)) ...
Eva Mužíková
Tak tfuj,tfuj, ať vše klapne. V jednom příspěvku jsem si všimla, že jsi už psala o Dimkovi jako o manželovi. Slova Dimko a ministr odlétla do dálky.... :))))
Anna Potůčková
Gratuluji a spoustu krásných společných let ve velké lásce!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...