Výlet do Jeseníku na vernisáž výstavy  "ČESKO OČIMA SENIORŮ"
FOTO: autorka

Výlet do Jeseníku na vernisáž výstavy "ČESKO OČIMA SENIORŮ"

10. 10. 2019

Ve čtvrtek 3. října jsem využila pozvání Zdenky Žichovské a rozjela jsem se s kamarádkou na vernisáž výstavy fotografů z "íčka". Už samotná cesta vlakem do Jeseníku se nám moc líbila. V podhůří Jeseníků je hezká příroda, obzvlášť teď na podzim, kdy se lesy začínají krásně zabarvovat. Musely jsme vyjet rychlíkem z Hulína docela brzy zrána, do Jeseníku jsme dorazily v 9 hod. Do divadla to z nádraží nebylo moc daleko, tak jsme začátek vernisáže v 9.30 hod v pohodě zvládly. 

Vernisáž začala hezkou básničkou, potom se ujal slova pan Raška, který představil portál i60, naše fotografy, a poděkoval Zdeničce za pomoc při organizaci výstavy. Účast na vernisáži byla velká a všem se vystavené fotografie moc líbily. Snažila jsem se vyfotografovat si některé pro inspiraci a pro dokumentaci k tomuto článku, ale světla se ve skle hodně odrážela, proto se omlouvám autorům za zhoršenou kvalitu jejich fotek. 

Protože v Jeseníku začínala akce "Dny seniorů", pokračoval v divadle zajímavý kulturní program určený hlavně pro ně. Na pódiu se vystřídaly hudební a taneční skupiny, nechybělo vystoupení dětí z mateřské školky, ukázka jógy a přijeli i hosté z Polska - pěvecká skupina Wrzos. Program se nám taky hodně líbil.

Potom nás Zdenička doprovodila na procházce městem a lázněmi Jeseník. Zaujalo nás nové moderní kulturní centrum s prostornou knihovnou. Ve městě informační centrum, budova radnice a muzea, krásně opravená škola v dřívějším klášteře. 

Třešničkou na dortu byla návštěva  a prohlídka lázní na kopci nad městem. Kafíčko a zákusek v Priessnitzově lázeňském domě završilo příjemně strávený čas s milými kamarádkami.

Určitě se v létě do Jeseníku vrátíme a budeme se brouzdat lázeňskými potůčky, od čehož nás odradilo ne zrovně teplé podzimní počasí. Doporučuji všem "íčkařům" návštěvu tohoto krásného koutu naší Moravy.  

Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Taky mi přijde zvláštní, že autoři fotek nevědí, že mají fotku na výstavě. Já jsem se tam jela podívat. Měla jsem úmysl udělat tam seznam, ale nakonec jsem od toho nějak upustila. Fotek tam bylo asi 40. A k článku Jeseník není daleko jsem dala úplně jiné fotky.
Marie Bartošová
Že bude na výstavě i něco z mých fotek mi nikdo vědět nedal. Své koníky poznávám až na snímku p. Žichovské.
Soňa Prachfeldová
Maruško krásné, poutavé, fotky všem dokreslují a Tobě Zdění gratuluji za ocenění za Tvoji aktivitu.
Ilona Erika Kolář
Zdeňka je šikovná..
Libor Farský
Moc hezké.
Jitka Hašková
Díky za článek i reportáž. Jsem ráda, že se výstava vydařila.
Eliška Murasová
Marie, díky za přiblížení výstavy. Zdenka je šikulka, krásně to vymyslela.Všechna místa, která popisuješ, mám ještě v živé paměti z naši květnové dovolené. Jeseník a celé Jeseníky určitě stojí za to navštívit.
Alena Tollarová
Díky za reportáž. V Jeseníku jsme se jen krátce zastavili při cestě na setkání v Loučné, jinak ho neznám. Koukám, že některé fotky jsou stejné jako byly v Poděbradech, ale jsou tam i jiné. Škoda, že autoři vůbec nevědí, že mají fotku na výstavě.
Irena Drob
Máš pěkný zážitek a já jsem ráda, že jsem aspoň takto mohla vidět vystavované fotografie. Díky
Eva Mužíková
Marie, děkuji za reportáž a fotky. Hezké...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...