FOTO: archiv neziskové orgamizace Zdraví-život
Otakar Vaníček: Krev byla, je a asi dlouho bude nedostatečná komodita
1. 10. 2019V Česku nyní chybí na 100 tisíc dárců krve. Vzhledem ke stoupajícímu počtu komplikovaných operací její spotřeba stále roste. Současnou situaci v této oblasti popsal Otakar Vaníček, prezident spolku Zdraví-život.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
2.10.2019 19:47
V dětství jsem měla žloutenku, mám EBV. Takže krev jsem dávat nemohla. Což mne mrzí, protože pouštění žilou při běžných vyšetřeních mi nevadí.
Hana Polednová
1.10.2019 14:54
Moc ráda bych krev darovala, ale prodělala jsem žloutenku a od té doby jsem byla nežádoucí. Utěšuje mě jen to, že já, ani mé děti a vnoučata nikdy zatím krev nepotřebovaly, tak nejsem dlužníkem.
Anna Potůčková
1.10.2019 14:26
Vzhledem k tomu, že v mládí jsem byla chudokrevná darovat jsem nemohla. A vracet mám co.....Před porodem své druhé dcery jsem musela dokonce na transfúzi krve, dostala jsem tehdy 2 flašky této vzácné tekutiny. Po prvním porodu jsem dokonce spoustu krve ztratila, omdlela jsem a tehdy jsou dostala infúze.
Zuzana Pivcová
1.10.2019 11:53
Já jako Dana. Přitom jsem ve 32 letech 2 baňky krve sama dostala a tak ráda bych to někomu oplatila.
Dana Puchalská
1.10.2019 11:41
Krev jsem chtěla dávat, ale když mi bylo 18 let, zjistil můj lékař že to nelze,zjistil že jsem chudokrevná. Ale dárcovství krve je velmi záslužný čin.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA