Vzpomínka na poutě
23. 1. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
29.7.2015 05:59
Dodatek: Jedna "pouťová" atrakce mne ještě čeká - snad ji stihnu navštívit: V Praze-na Letné byl historický kolotoč a snad ještě bude.?? Nyní je v opravě --restaurování .
Květoslava HOUDKOVÁ
28.7.2015 12:57
Na pouť/posvícení jsem s maminkou chodívala, ale atrakce jsem ráda neměla, v mládí už mne to nebavilo vůbec, až zase občas se svými malými dětmi. S vnoučaty opět ne, účast "kolotočářů" na různých akcích v současn. mi docela vadí, dětem to přeji - hlavně atrakce bezpečné!
Zuzana Pivcová
28.7.2015 09:44
Ráda jsem chodila na poutě na hoře Tábor u Lomnice nad Popelkou (pak z toho udělali tzv. mírové slavnosti). Zažila jsem řetězák, mořské vlny, lochnesku, houpačky i kolotoč, ale nejradši jsem měla kolo štěstí ve střelnici. U historické střelnice jsem si to vyzkoušela ještě docela nedávno na Matějské pouti. Dobře, že jste tu atmosféru připomněl.
Soňa Prachfeldová
28.7.2015 08:47
K nám přijela, jako každý rok, sice už je to jiné ,nákladnější a chodí méně lidí, přesto je to tradice a děcka se moc těší. Dokonce ve střelnici jsem trefila první ranou modrou růži, je vidět že operace šedého zákalu nebyla marná. A štěstí si pořád kupuji i pro všechny okolo a že tam jsou ukryty poklady :-) A tak se budem těšit na Jakubskou pouť za rok, zase půjdem.
Dagmar Bartušková
28.7.2015 08:16
Pane Čermaku, díky za připomenutí poutí mého mládí. Jako dítě jsem také nedočkavě vyhlížela, jestli "už jedou". To bylo radosti, když jsem zahlédla blížící se traktor s maringotkou. Kolo štěstí - vystřelená opice na gumě, pilinový míček a samozřejmě růže z papíru , nikdo z dětí neodešel s prázdnou. "Lochnesska" a "řetízák" musel být. A sladká vůně tureckého medu propojena sladkokyselou vůní nakladaček - to byla atmosféra k nezaplacení. Poutě mám ráda doteď.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA