Poznáte, co to je?
Foto: autorka

Poznáte, co to je?

19. 7. 2019

S touto zajímavostí jsme se setkali v době srazu íčka v Kořenově. V neděli jsme se rozhodli vyjet vlakem na výlet. Naším cílem byla Desná a její okolí. V úmorném vedru jsme vyšlápli na kopeček, a tam jsem to uviděla. Velmi mě to zaujalo. Netušila jsem, k čemu to je, i když mě to mohlo napadnout podle toho, kde se to nacházelo. Tušite, co jsem objevila?

Fotohádanky
Hodnocení:
(4.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
No,každopádně je to pěkná práce, milá Janinko z Hor Zlatých. Já bych tím zkusila pootočit a možná by se otevřely dveře do říše kouzel... Moc zdravím mm
Jana Šenbergerová
Za vaše snažení vás brzy rozluštění odmění. :-)
Alena Tollarová
No jestli jste byli v Desné a vyšlápli si na kopeček, tak by to mohlo patřit k hrobce sklářů Riedlů.
Jarmila Nedvídková
Manžel poznal že to je na starém dubovém dřevě. Takové bývají na zámcích, kostelích dveře. Manžel sice tvrdí že to na té hrobce není ono, ale já si stojím že je to ono, i když nevím na co to je, protože jsem nemohla najít značku na Riedlových skleněných výrobcích, domnívám že by to mohl být on.
Marie Seitlová
Kování, kukátko, uvidím, počkám na odtajnění.
Soňa Prachfeldová
Na kopečku je hrobka Riedlů - kukátko ?
Jarmila Nedvídková
Hledala jsem kolem Desné na internetě, protože jsem v těch končinách nikdy nebyla. Trochu mi pomohl manžel když poukázal na hrobku Josefa Riedela. A na dveřích hrobky byl znak, či rodový erb nad klikou. Možná je to ono. Jen hádám.
Anna Potůčková
Kukátko?
Miluše Hasenohrlová
zámek dveří
Jana Kollinová
Možná to je součást erbového znaku, možná zbytek kliky. Podstatný je středový reliéf. Na otočnou kliku je jsou "čudlíky" dost utopené a hrany kruhu příliš ostré. Něco tam chybí. Těším se na rozluštění. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...