Prázdninový tip: Zlatá Matička Praha
Foto: autorka

Prázdninový tip: Zlatá Matička Praha

19. 7. 2019

Byli jsme pozváni k dceři do Prahy s tím, že ji vyzvedneme v práci, kde si prohlédneme areál. Dcera studovala a nyní pracuje na České zemědělské univerzitě v Suchdole. Já tam byla naposledy před 12.ti lety, když promovala. Za tu dobu se areál ČZU hodně změnil, naštěstí k lepšímu.

suchdol.jpg 

Mají tam mini ZOO, kde jsme viděli kozy, lamu, prasata, krávy, chlupaté slepice a k naší smůle nebyly vidět zrovna opice.

cunici.jpg

Hned poté následovala procházka Libosadem - po krásné dendrologické zahradě…se spoustou květinových záhonů a krásných dřevin. Téměř všude se nacházejí popisky rostlin, kde si můžeme ověřit své znalosti.

hor10.jpg 

V areálu se nacházejí i tropické skleníky a další zajímavosti. Tip na prima výlet pro všechny věkové kategorie.

 

Další naší zastávkou v Praze byla klasika – Václavské náměstí s nově opraveným Národním muzeem, což je krása na pohled.

vaclavak.jpg

 A ještě večer jsme se jeli podívat na Žižkov na televizní věž a její „miminka“.

my-na-z.jpg

 Další den jsme strávili ve Valdštejnské zahradě a následně se prošli po Karlově mostě.

km.jpg

Věřím, že pro někoho je Praha "ohraná píseň", ale pro nás přespolní je vždy Praha krásná a poutavá (až na ty davy turistů).

 

Prázdninový tip
Hodnocení:
(4.8 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Lenko, podařilo se vám najít klidné místo mimo centrum. Např. v Průhonických zahradách je také krásný klid, hlavně v Dendrologické.
Jana Šenbergerová
V létě je v Praze nejkrásněji mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní. To se mi tam vždycky moc líbilo. Zajímavý tip, krásné fotky. Dík!
Zuzana Pivcová
Vybrali jste si docela atypická místa k návštěvě a mně se to líbí. Centrum města, kterým procházím do redakce a zpět, je většinou tak zacpáno turistickými výpravami, že se nedá normálně projít. Samozřejmě mám radost, že turisté obdivují Prahu, ale z centra většinou prchám.
Alena Tollarová
Praha je nevyčerpatelná studnice poznání a dá se říct Praha stokrát jinak. Vůbec jsem netušila, že si do Suchdola můžu zajet a pocourat si tam mezi záhony.
Naděžda Špásová
Leničko, výlet to byl určitě podařený a fotky ze Suchdola jsou krásné. :-)
Lenka Hudečková
Jitko, jistě máte pravdu, ale ten Suchdol za to stojí, když nyní vše kvete, navíc tam sice potkáte studenty a pár lidí z venčí, ale žádné davy. Neprošli jsme zdaleka všechno, jsou tam ještě tropické skleníky a další místa. Jinak my z daleka, jsme se museli podívat i na ta turisty zaplavená místa. Zase se do Prahy tam brzy nedostaneme.
Dana Puchalská
V Suchdole je to krásné. Málokdo to ví. Byla jsem se tam podívat předloni. Ano Praha je v létě skutečně plná turistů a i já radši do centra moc nejezdím.
Jitka Hašková
Dobu prázdnin považuji za nejméně vhodnou k návštěvě Prahy. Všude je děsné množství turistů, je to hrůza jít do centra města, ale i kamkoliv jinam. Jako rodilá Pražačka se tomu vyhýbám a jsem ráda, když mohu jet pryč.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.