Ilustrační foto: ingimage.com
Vypnula jsem plyn? Zavřela jsem okno? Kdy začíná duševní porucha
27. 5. 2019
Zamkli jsme dveře od domu? Vypnuli jsme žehličku? A co sporák, nevařili jsme na něm před odchodem? Panebože, já si zapomněla dezinfekční gel, co když někomu budu muset podat ruku a pak ji nebudu mít čím vyčistit? Takové myšlenky dovedou pořádně komplikovat život, zejména, když se vracejí pořád dokola.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
28.5.2019 21:57
A rád bych zdůraznil, že není nic divného na tom, když si jednou za čas nejsem jistý a kontroluji se. Naopak, je to známka odpoěvdnosti. Špatné to je tehdy, když to člověk dělá neustále, každý den, pokaždé.
Oldřich Čepelka
28.5.2019 21:55
Já jsem si zvykl říkat v duchu: Teď zamykám. A podobně. Prostě si to uvědomit. Jen někdy zapomenu, na co si to mám vzpomenout :-)
Rostislav Mraček
28.5.2019 14:36
Některé ženy na "kontrolovací nutkání" vyzrají. V naší domácnosti, odcházíme-li společně, se mi vždycky dostane otázky: zkontrolovals všecko?! A je to vyřízeno.
Eva Mužíková
28.5.2019 14:02
Také mne " kontrolovací nutkaní " zatím netrápi. Ale co není, může být.
Margita Melegova
27.5.2019 21:34
Jsem stastny clovek, to stadium mne jeste nepotkalo, ale kontroluji vsechno po manzelovi, bohuzel.
Dagmar Bartušková
27.5.2019 20:12
Stalo se mi, že při krmení želv v teráriu zvonil mobil. Po ukončení hovoru jsem rychle odcházela z bytu. Po jeho uzamčení jsem zaváhala, jestli jsem uzavřela terárium. Tak
jsem raději odemkla a šla to zkontrolovat. Vše bylo OK, ale - co kdyby... Želvy jsou velmi zvídavé . :-)
Hana Rypáčková
27.5.2019 17:57
Ano , nejhorší je to s vařením před odchodem z bytu. Aby se to vařilo co nejdéle, vypínám plyn až před těsně odchodem. Proto si říkám. Plyn, plyn, pak oheň a kontroluji ..
Jana Šenbergerová
27.5.2019 16:52
Mnohem horší je být si jistý, že je všechno v pořádku a pak se vrátit do nového bytu, ze kterého se vyvalí čpavý kouř a vy zjistíte, že jste zapomněli vypnout plyn pod krásným novým a drahým hrncem s výbornou polévkou, která v době vaší dopolední nepřítomnosti s tímto hrnce dokonale srostla. To se mi stalo, když jsem byla u dcery za vnoučaty. Byla jsem moc ráda, že mě nekleplo. Jinak si doma čas od času i třikrát po sobě čistím zuby, protože nevím, jestli už jsem to dělala.
Věra Ježková
27.5.2019 15:10
Lidé s touto poruchou (stejně jakoukoli jinou duševní) musí hodně trpět. Ještě se mi nestalo, že bych se po odchodu z domu vrátila něco zkontrolovat. Ale při opouštění bytu mrknu, je-li vše v pořádku, a dávám si pozor, abych zamkla všechny troje vchodové dveře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA