Zajeďte si na Konopiště za třemi Rudolfy
FOTO: Marek Prokop pro commons.wikimedia.org a Národní památkový ústav

Zajeďte si na Konopiště za třemi Rudolfy

27. 4. 2019

Turistická sezóna na českých hradech a zámcích odstartovala. Jaké novinky čekají návštěvníky českých památek? Na to jsme se zeptali Tomáše Pospíšila z Národního památkového ústavu.

cestování hrady a zámky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Na Konopišti jsem byla asi 10 x za svůj život. Nejvíce mě bavilo jít tam pěšky přes les z Benešova, báječný výlet.
Rostislav Mraček
Konopiště rozhodně stojí za návštěvu! Byl jsem uchvácen rozsáhlými sbírkami zbraní, loveckých trofejí a zvláště někdejší oranžerií. Ta je plná nejrůznějších podob svatého Jiří. Pěkně dochovaná je i terčová střelnice. Na podrobnou prohlídku jedna návštěva nestačí, tolik nejrůznějších a zajímavých předmětů je k vidění.
Zuzana Pivcová
Na Konopišti jsem byla pouze jednou na výletě, i když směrovku Konopiště poblíže Benešova míjíme každoročně při cestě na jih Čech. Tehdy jsem se již v květnu koupala v rybníku pod zámkem. Díky dřívější práci ve vojenském archivu spojuji však Konopiště také s neblahou historií. Za války tam sídlilo velitelství Cvičného prostoru SS Benešov.
Dana Puchalská
Konopiště je krásný zámek. Jako malá jsem tam jezdila ráda. Je to pár let, co jsme se tam byli s manželem podívat. Obešli jsme celý park a koukali se na jeho bývalé pracoviště Myslivnu. Strávil tam hezkých pár let. A park je kouzelný a moc se mi líbila procházka kolem rybníka. Všem vřele doporučuju udělat si výlet právě tam.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody