Buxusy v ohrožení. Housenky zavíječe právě útočí
Tyto housenky zavíječe jsou schopny zničit buxus za několik dní

Buxusy v ohrožení. Housenky zavíječe právě útočí

25. 4. 2019

Prohlédněte si váš buxus. Na tomto oblíbeném keři právě v tomto období řádí housenky zavíječe zimostrázového. Ty jsou schopny i velký keř zlikvidovat během několika týdnů. Obrana proti tomuto škůdci je poměrně složitá.

zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
Buxusy skončily a opravdu nám v Bohumíně zbyly do pár dnů jen holožíry ...
Hana Práglová
Buxusy jsem mėla dva. Jeden obrovský a druhý menší. Ten jsem stříhala do určitého tvaru. Oba mi zahynuly loni během několika málo dnů. A zároveň zahynuly všechny v našem městě. Nový zatím určitě nezasadím..
Alena Vávrová
Mám kus živého plotu z buxusu mezi dvorkem a zahradou, taky zkontroluji. Název krušpánek znám od své moravské kamarádky Růženky A. ;-))
Jana Hošková
Ihned provedu kontrolu všech svých 4 buxusů...a zas nová informace pro mne, dosud jsem nevěděla, že buxusu se říká krušpánek…:-)) Přemýšlím teď, jak to vzniklo, proč asi ?
Dana Puchalská
Díky za radu. Ty potvory nám opět zničily další buxus, tentokrát na nejen hřbitově jako v minulém roce. Zakoupím a budu je ničit.
Rostislav Mraček
Zachránil jsem všecky. Je třeba použít postřik. Já mám na všechno Decis, ale může být i cokoliv jiného na hmyz. Stříkat je třeba brzy ráno nebo pozdě večer, kdy nelétají včely.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody