Podzimní terapie
FOTO: autorka

Podzimní terapie

18. 10. 2021

A je to tady. Podzim!

Zpočátku přívětivý, dobře naladěný, sluníčko hřeje, příroda září pestrými barvami, zdá se, že léto nikdy neskončí, je nám hej! A najednou, bez varování, se ráno vzbudíme a za okny není vidět nic než mlha! Mlha, bílá a hustá, která se převaluje sem a tam a nám, pomalu a jistě, padá na duši splín. Příroda se chystá ke spánku a je jí celkem šumafuk, co si s tím podzimním počasím počneme. 

Znáte to jistě také! A co s tím? Jak zahnat myšlenky na podzimní plískanice, krátké dny a blížící se zimu? Chtělo by to terapii! Jistě, ale co nám pomůže?! 

Muzika - je dobrá. Můžeme snít a zapomenout.

Pokec s kamarády - určitě zabere. Vzpomenout na dovolenou a krásné letní zážitky.

Ale co zabírá, u mne určitě, je láska. Jenom klidně čtěte dál. Láska trvalá, která mne provází celý život. KNIHA! Je věrná, nezapomíná, je vždy po ruce, potěší a pohladí na duši. Láska moje největší - Co život dal a vzal od Betty MacDonald. 

Není nic krásnějšího než se pohodlně zachumlat v teple s voňavou kávou a nasávat energii nejen do dlouhých podzimních dnů, ale kdykoli, když smutek padne na duši. Terapie knihou nezklame nikdy!

Nemáte žádnou takovou knihu? Nevadí! Zajděte do nejbližší knihovny a nechte se inspirovat.

Kniha je láska, co musíme mít...

Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Strašně ráda čtu. Knihy byly vždy moje oblíbené dárky. Měla jsem velikou knihovnu, bohužel stáří mě přimělo ke změně bytu s mnohem menšími prostorami a tak mám doma už jen několik poliček s mými nejmilejšími. Chodím ale do knihovny, kterou mám jen pár kroků od nového bytu. " Je to paráda..."
Dana Kolářová
"Je to paráda lehnout si na záda a číst si - knížku". Díky za souznění.
Marie Měchurová
I já se připojuji, na podzim pod deku s knihou v ruce se těším od jara.
Alena Velková
Naprosto souhlasím!
Jana Šenbergerová
Zrovna dnes jsem si udělala seznam knih, po kterých se budu pídit. Doufám, že alespoň některé budou k mání v knihovně. Vnučka mě přivedla ke knize Láska je na prd, která je pro mladé, ale mně se líbí a navíc se mi bude hodit do Čtenářské výzvy. Má na obalu srdíčka. :-)
Soňa Prachfeldová
Ano Danuško, dobrá kniha nezklame a vtáhne čtenáře do svého děje. Dokáže potěšit i rozesmát. A jmenovaná kniha je i moje velmi oblíbená.
Naděžda Špásová
Dříve jsem hodně četla, teď mi to moc nejde. Ale Mac Donaldovou jsem vždycky milovala a pak ještě Remarqua. Autorů by se našlo víc, ale podzim řeším spíš pletením a jinou činností.
Elena Valeriánová
Jan Otčenášek Když v ráji pršelo. To je moje berlička. Ale vlastně knihy a zase knihy mě provázejí celým životem a jsem za to životu vděčná. Danuško, jak já Ti rozumím! Dnes jsem si přišla do knihovny pro dvě odložené knihy a paní knihovnice mi automaticky přihodila ještě jednu novinku. Ani ona, ani já jsme se nad tím nijak nepozastavily. Danuško, přeji Ti krásný a laskavý podzim a v mlze hledejte krásu ne splín. Připomínám třeba moji Fotoreportáž: Mlha.
Zuzana Pivcová
Mám ráda knihy, které mi dovolují ztišit se. Rozbouřená mysl mi neprospívá. Fascinují mě např. knihy o vlcích. Je v nich síla přírody, která se může někomu zdát krutá, ale tak to dokáže vnímat zase "jen" člověk. Děkuji po několika letech za tento článek.
Jana Kollinová
Zaujala mě nabídka "terapie knihou." Lépe bych nemohla vyjádřit stavy, které jsou spjaty s knihami provázejícími mé ranné dětství až dosud.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...