Ilustrační foto: pixabay.com
Psi nesmějí vepřové maso. Jaké jsou další mýty o psech?
22. 4. 2019Všichni psi vidí černobíle. Jeden rok lidský je jako sedm let psích. Psi by neměli žrát vepřové maso, ovoce je pro ně zdravé. Toto jsou časté mýty, kterým věří mnoho pejskařů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Gebauerová
12.5.2019 16:15
Já osobně znám jednoho psa, který třešně miluje a nechápi a nikdy mu nic nebylo.
Eva Mužíková
22.4.2019 21:24
Již jsem jednou psala, že není rozumné nechat fenu jednou připustit a pak dál nic. Když štěňat, tak několik let, dokud to zdravotní stav připustí, jinak v době pohlavní zralosti kastrovat. Tou jedinou březostí jí tak akorát zadělá majitel na problém. / rakovina mléčných žláz, dělohy /... Můj názor.
Zuzana Pivcová
22.4.2019 19:41
U veterinářů visí přehledné tabulky, jakému lidskému věku zhruba odpovídá věk psů a koček. U pejsků ale hrají přece roli různá plemena, některá jsou známa dlouhověkostí. Můžu teď posuzovat pouze trochu kočky, takže nebudu něco o psech tvrdit jako jednoznačně platné. Je fakt, že naše někdejší fenka Lesanka štěňata neměla a ke konci života měla nádor. Zda to ale spolu souviselo, nevím.
Dana Puchalská
22.4.2019 17:56
Moje sousedka má už hodně starého retrívra 19 let. A ten miluje švestky. A nežere granule. To prý stávkuje u misky. Má rád všechno uvařené maso a rýži dohromadya do toho nastrouhanou mrkev. Je to labužník. A když cítí čerstvě upečený koláč, tak to je neštěstí. Sedí u trouby a loudí. Ovšem má smůlu. Tak se urazí a jde trucovat pod stůl.
Blanka Bílá
22.4.2019 17:46
Tak tedy nevím, měli jsme dost psů, čistokrevní se do žili max 14l., tzv. voříšci okolo 20l.Do konce 90l. se krmili masitou stravou i různými zbytky našeho jídla, na zahradě si většinou pochutnali na tom, co kterému vyhovovalo.Před jedním jsem ze zahrady chodili s okurkami nad hlavou, miloval i meloun. Další měl rád ředkvičky, švestky.Jeden miloval vejce a sladké, to jsme museli chránit.Za mého dětství si náš pes vždy ukradl syrovou bramboru,dožil se 18l.Vlčák chodil slepicím na zrní.Dnes se ze všeho dělá věda.
Anna Potůčková
22.4.2019 11:17
Další z mýtů se týká chovu psů. Když prodejce nabízí štěňátka po rodičích s PP s tím, že prodávané štěnátko PP nedostalo kvůli nadpočetnímu vrhu. Tohle bylo tak před 30- 40 lety, a v současné době je to tak, že i kdyby uchovněná fena krytá uchovněným psem měla těch štěnat 20, tak každé dostane PP, i kdyby se narodilo jakkoliv postižené. Tohle se děje u množitelů, aby pejsky snáze prodali.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA