Žižkov 2019
Ilustrační foto: pixabay.com

Žižkov 2019

29. 3. 2019

Tuhle neděli bylo překrásné poledne. Najednou, za hrozného houkání a modrého blikání, předjelo před náš dům pět policejních aut. Policisté vběhli do dvojích dveří protějšího moderního ghetta. Za chvíli vyvláčeli ven jednoho zloděje, ve stříbrných okovech. Ohnuli ho přes kapotu svého služebního vozu. Pouta mu trčela nad zadek. V téhle poloze na ní ležel asi hodinu. Před něj položili prázdnou zlodějskou tašku a jeho bundu.

Seběhl jsem dolů a zeptal se na podrobnosti Baby Trojčubčí, ta ví všechno. V protější novostavbě bydlí bohatí Rusové. Český zlodějíček jim přišel vykrást sklep.

V současné Praze už to máme jako za Hitlerova stanného práva. Obyvatelstvo nevychází v noci na ulici. Jenom zatemňovat okna ještě nemusíme.

Vyjít ve dne na procházku do parku je také o život. Pobíhají tam zuřiví čeští psi a číhají tam nečeští kriminálníci.

Nevím, zda jsme to s tou demokracií a stěhováním národů do Prahy neuspěchali, o dvě stě let.

Ze zdejších policejních pěti aut pak odjela jenom čtyři. Jedno přijelo tak rychle, že si z rychlé jízdy zadřelo motor.

 

                                    

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Po každé vaší pražské razii jsem velmi ráda, že sice bydlím, kde lišky dávají dobrou noc, občas tu bývá objevena pěstírna konopí, i letadlo unesl jeden náš bývalý spoluobčan, ale jinak se nemusím bát jít nocí domů, když se někde zdržím. Nanejvýš mě poleká kočka přeběhnuvší přes cestu, funící ježek nebo ušák, který se zatoulá z okolních lesů. Na lišku, vlka, ani medvěda jsem zatím nenarazila. :-)
Jana Kollinová
Pane Miloši, Vy nezklamete. Ať chci nebo ne, vždy se musím smát a za to díky. Ono je to podobné i v Teplicích. Bydlím vedle dvou polorozpadlých budov. Když je po půlnoci náhodou mé fence špatně, vyšoupnu ji před dům, uteču do chodby a pečlivě za sebou zavřu dveře a za chvíli vidím přes prosklené vstupní dveře vyděšeného psíka, který zapomněl, že mu bylo špatně. Co ho venku děsí nevím, ale už jí tak často v noci zle není. :-)))
Danka Rotyková
Já si v Praze na sídlišti na Chodově připadám jinak. V roce 1984 jsem se sem přestěhovala z Vinohrad a dnes jsem moc ráda. Často jdu i sama do lesa, to s sebou mám zvukový alarm, to pro lepší pocit. V centru Prahy se ale už sama necítím klidná, je to jen pocit.
Jarmila Komberec Jakubcová
Protože také bydlím v Plzni připojuji se k paní R.Kuželkové. Když se večer vracím z divadla mám opravdu strach vstoupit do trolejbusu MHD koho nebo co tam potkám. Na Žižkově jsem bydlela od svých 15, let kdy jsem v Praze studovala a nic mimořádného mi tam nepotkalo.
Růžena Kuželková
Píšete,že v Praze není blaze a což teprve v Plzni v našich montovnách,člověk se bojí vyjít ven po setmění, nó to jsme to dopracovali s tou demokracií.Ale dle vedení je vše o.k.,tak nevím asi nezbyde nic jiného,než jim věřit a HLAVNĚ si myslet své.
ivana kosťunová
Uznávám, že v Praze je trochu přeplněno. Nejen na Žižkově.
Dana Puchalská
Jo Žižkov byl vždy stát ve státě. :-) :-)
Věra Ježková
Asi žiji v jiné Praze. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.