Množství a hlavně kvalita spánku v dospělosti ovlivňuje kvalitu života ve stáří
Ilustrační foto: ingimage.com

Množství a hlavně kvalita spánku v dospělosti ovlivňuje kvalitu života ve stáří

12. 3. 2019

Obezita, nádorová bujení, Alzheimerova nemoc i vrásky v obličeji – to vše můžeme ovlivnit tím, jak kvalitně a jak moc, či málo spíme.

spánek zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Jak tak pročítám desatero, mám hodně co dohánět. Splňuji max sedmičku :-)
Dana Puchalská
Spím většinou dobře ,ale někdy to není opravdu žádná sláva. Občas se mi podaří usnout, ikdyž jsem vypila mojí oblíbenou kávu. A stane se, že káva na stolku chladne a já spím jako když mně do vody hodí.
Zuzana Pivcová
Ty rady jako podpůrné beru, ale stejně je schopnost spát velmi individuální a nikdy se sama zcela neupraví.
Danka Rotyková
Už to nezměním, někdy spím dobře, jindy hůře. Zatím je to dobré. Z desatera bych ale musela slevit tak na sedmero. ☺
Soňa Prachfeldová
Asi už zázraky s mým spaním neudělám. Chodím spát pozdě, zvenku štěká snad 100 psů, v posteli ráda čtu a luštím sudoku, někdy se cítím báječně, někdy rozlámaně, ale spánek a já, to vždy nějak zvládnem.
Věra Ježková
Z desatera splňuji polovinu. O víc se snažit nebudu. Usínám a spím špatně, ať dělám, co dělám. Jsem s tím smířena.
Jana Šenbergerová
Co jsem zameškala, to už nedohoním, ale spím dobře, tak to snad nějak doklepu až do konce. Podle spánkového desatera bych mohla ještě nějaký čas vydržet. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%