Ze slovenské sýrové pokladnice: Brynza
FOTO: autorka

Ze slovenské sýrové pokladnice: Brynza

25. 2. 2019

Řekneme-li Slovensko, nejspíš se nám v mysli vynoří Vysoké Tatry, Bratislava, Dunaj, temperamentní folklór a jistě také brynzové halušky. Vlajková loď slovenského kulinářství.

gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Hillová
Vařím brynzové halušky máme je rádi všichni hlavně syn(jezdí na Slovensko tak ji tam koupí ) kupuji i u nás špek uzený nejlépe domácí
Vladislava Dejmková
Brynzu mám ráda na všechny způsoby. Můj poslední úsměvný zážitek s haluškami s brynzou byl, když jsem je jedla u snachy. Dělá je lepší než já a její dvě děti (2 a 4 roky) se mohou po tomto jídle utlouct. To bych vůbec nepředpokládala.
Jana Slavíková
I špek z mangalice mají v Kauflandu, pokud ho nenajdete, zkuste špek iberijský. V článku se tvrdí, že halušky jsou pracné. Není to pravda, chcete je jen vychytat poměr brambor a polohrubé mouky. V nejhorším je mívají v Kauflandu mražené.
Věra Halátová
Byndza. Tu nažloutlou, dobrou slovenskou bryndzu už jsem neměla ani nepamatuji. V Kauflandu prodávají bryndzu, ale je bílá, je z kravského mléka. Můj muž byl ze středního Slovenska, ale pohanku tam nevařili. Pohanku znám z Valašska. Nemusí to být špatné. Bryndzu, i když tu z Kaufu mám v ledničce. Zkusím. Ale kde vezmu bílou "mangalicu"? Mangy, to byl druh prasat chovaný především pro slaninu, v Maďarsku, mangy měly srst, kudrnatou.
Margita Melegova
Brynzu miluji, ale tu letni, kdysi se prodavala na vahu z dreveneho soudku, dnes v uhlednych baliccich, ale ta chut je o necem jinem s tou puvodni nema nic spolecneho.
Jana Šenbergerová
Brynzu miluji, ale vadí mi, že se u nás většinou prodává nejen terminizovaná, ale i míchaná s kravským sýrem. Nejraději mám slovenskou na váhu jen tak, bez ničeho. Občas z ní dělám pomazánku, a tak hluboko jsem klesla, že ji dělávám s haluškami, které uvařím ze Slovenských halušek v prášku. S pohankou vypadá také dobře a určitě i tak chutná. Na tom talíři vypadá úplně skvěle. Mňam!
Blanka Bílá
Brynzu mám moc ráda, stačí jen tak a na chleba.
Hana Rypáčková
Ano chutná mi...
Dana Puchalská
Bryndza mi moc chutná. A halušky s bryndzou jsou vynikající. Naposled jsem skvělé halušky jedla v restauraci v Beskydech. Jmenovala se tuším "U Janíka".
Ladislav Vesecký
Brynzu i pohanku miluji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%