FOTO: autorka
Ze slovenské sýrové pokladnice: Brynza
25. 2. 2019
Řekneme-li Slovensko, nejspíš se nám v mysli vynoří Vysoké Tatry, Bratislava, Dunaj, temperamentní folklór a jistě také brynzové halušky. Vlajková loď slovenského kulinářství.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Hillová
26.2.2019 08:58
Vařím brynzové halušky máme je rádi všichni hlavně syn(jezdí na Slovensko tak ji tam koupí ) kupuji i u nás špek uzený nejlépe domácí
Vladislava Dejmková
26.2.2019 08:08
Brynzu mám ráda na všechny způsoby. Můj poslední úsměvný zážitek s haluškami s brynzou byl, když jsem je jedla u snachy. Dělá je lepší než já a její dvě děti (2 a 4 roky) se mohou po tomto jídle utlouct. To bych vůbec nepředpokládala.
Jana Slavíková
26.2.2019 07:39
I špek z mangalice mají v Kauflandu, pokud ho nenajdete, zkuste špek iberijský. V článku se tvrdí, že halušky jsou pracné. Není to pravda, chcete je jen vychytat poměr brambor a polohrubé mouky. V nejhorším je mívají v Kauflandu mražené.
Věra Halátová
25.2.2019 20:47
Byndza. Tu nažloutlou, dobrou slovenskou bryndzu už jsem neměla ani nepamatuji. V Kauflandu prodávají bryndzu, ale je bílá, je z kravského mléka. Můj muž byl ze středního Slovenska, ale pohanku tam nevařili. Pohanku znám z Valašska. Nemusí to být špatné. Bryndzu, i když tu z Kaufu mám v ledničce. Zkusím. Ale kde vezmu bílou "mangalicu"? Mangy, to byl druh prasat chovaný především pro slaninu, v Maďarsku, mangy měly srst, kudrnatou.
Margita Melegova
25.2.2019 20:44
Brynzu miluji, ale tu letni, kdysi se prodavala na vahu z dreveneho soudku, dnes v uhlednych baliccich, ale ta chut je o necem jinem s tou puvodni nema nic spolecneho.
Jana Šenbergerová
25.2.2019 19:11
Brynzu miluji, ale vadí mi, že se u nás většinou prodává nejen terminizovaná, ale i míchaná s kravským sýrem. Nejraději mám slovenskou na váhu jen tak, bez ničeho. Občas z ní dělám pomazánku, a tak hluboko jsem klesla, že ji dělávám s haluškami, které uvařím ze Slovenských halušek v prášku. S pohankou vypadá také dobře a určitě i tak chutná. Na tom talíři vypadá úplně skvěle. Mňam!
Dana Puchalská
25.2.2019 14:17
Bryndza mi moc chutná. A halušky s bryndzou jsou vynikající. Naposled jsem skvělé halušky jedla v restauraci v Beskydech. Jmenovala se tuším "U Janíka".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA