Povídka o roztržitém dědovi a policajtech
Ilustrační foto: pixabay.com

Povídka o roztržitém dědovi a policajtech

23. 2. 2019

Náš roztržitý praděda byl poslán vynést koš. Cestou hrábl do kapsy a přihodil navrch do kbelíku nějaký papírek. Vysypal kyblík do kontejneru a ztuhl. Uvědomil si, že ten papírek byla nejspíš jeho dvacetikoruna. I popadl nejbližší klacek a jal se šťárat v kontejneru. Zrovna šli kolem dva policisté. Zaslechli jeho sakrování a pro jistotu se zeptali, cože mu tam spadlo? Z dědy váhavě vylezlo, že stokoruna - nebude se přece chlubit, že takhle vyvádí kvůli dvacce!

I zželelo se policajtům důchodce, převzali od něj klacek a jali se šťárat v kontejneru sami ve snaze mu pomoci.

Náhle byli obklopeni houfem zvědavců…cože to spadlo do kontejneru? Prý velké peníze, nebo snad nějaké dítě? Nakonec si jeden z policajtů sundal bundu a v bílé košili se do kontejneru přímo ponořil za povzbuzování okolostojícího davu. Na dědu šly mrákoty, to už nervově nevydržel. Využil nastalého zmatku a prchl domů – bez kbelíku. Na babiččin dotaz, kde má kbelík a proč je u popelnic tolik lidu, odsekl: Jakej kbelík, já žádnej neměl…a jaký lidi??? A vůbec, příště si jdi s tím kbelíkem sama!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
To mu bylo chudákovi pěkně horko :-)
Věra Lišková
Někdy chce člověk odstranit malou chybku, ale nedaří se, následky rostou, ba přímo bobtnají. Děda mi rozesmál, pěkně jste to napsala.
Jana Šenbergerová
Někdy si umíme pěkně zavařit. Já tak hledala oblíbenou škrabku na brambory. Že není, jsem zjistila až příští den. Když nebyla k nalezení, napadlo mě, že jsem ji nechala ve slupkách, které jsem večer vynesla se smetím do popelnice. Neváhala jsem a s ulehčením zjistila, že je smetí na svém místě, ale protože mrzlo až praštělo, nedalo se rozhrábnout. Docela by mě zajímalo, co si o mém pozadí vystrčeném z popelnice mysleli ti, co mě tam viděli. Protože mi na ní moc záleželo, nakonec jsem ji vyprostila.
Libuše Křapová
Jo jo, Hani :-) Chápu - ale stejně se mi ta povídka líbí :-)
Hana Rypáčková
Nemohu se tomu tolik smát, jak by si to zasluhovalo. Libuška Křapová by to pochopila. Když u Krimských vodopádů jsem měla telefonát, že dcera vyhodila klífe do kontejnéru. ....Hrabali se tam všichni, dceta, vnuk a můj kamarád marně. Nechala je v Kebabu na pultu.
Růžena Kuželková
Úsměvné a dalo by se říci,že i poučné
Eva Mužíková
Pobavila jsem se.
Zdenka Jírová
Vtipný článek.
Zuzana Pivcová
Věřím, že policajti se do takové akce vrhli. Ne nadarmo se o nich vypráví tolik anekdot! Pradědečka bych omluvila. :-D Díky za pobavení.
Naděžda Špásová
Hezké, pro nás nezaujaté čtenáře, ale trochu se obávám, že nás postupně čeká něco podobného. Děda se z toho hezky vylhal. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...