Příběh na 50 slov: Glosy

Příběh na 50 slov: Glosy

23. 1. 2019

Ráda poslouchám ranní glosy na stanici Český rozhlas Dvojka. Jsou to takové krátké postřehy ze života známých osobností. Ne příběhy na 50 slov, ale na jednu minutu. Pobaví, poučí, poskytnou námět k zamyšlení. Svou vlídností pohladí moji k životu probouzející se duši. Je pár minut po šesté. Den může začít.

Foto: https://dvojka.rozhlas.cz/glosa-7230523

 

Moje poezie
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Věrko, já vstávám tak okolo půl deváté, v šest ráno jen když musím. Mnohokrát jsem si říkala, že to změním. Asi si tak doháním chybějící hodiny, kdy jsem musela chodit brzo ráno ven s Bertíkem.
Věra Ježková
Děkuji vám. :-) Když jsem chodila do práce, dělalo mi vstávání velký problém. Od té doby, co jsem v důchodu, budím se ochotně (i když spím špatně). Většinou sama od sebe, pro jistotu si nastavuji mobil na 5.45. Pak to tak do 6.30 dotáhnu. Vedle válendy mám tranzistorák, který snadno zapnu i v polospánku. Pořídila jsem si ho po povodních v roce 2002, kdy jsme byli bez proudu a informací.
Jana Šenbergerová
Pár minut po šesté? To se mi většinou ještě něco zdá. Když se konečně sejdeme u snídaně, probereme to. Tvoje glosa mi připomněla, že mi dobře fungující rádio moc chybí. To naše je na heslo a už dlouho si říká o výměnu. Možná na ni také dojde. Jisté to není. :-)
Danuše D'Engeli
Milá Jituš, já mám radost ze zamyšlení se nad zajímavými myšlenkami, někdy jsem vzhůru už kolem půlnoci a tak sedím a přemýšlím a čtu. Čtu hodně citáty ......a hodně o nich přemýšlím. Vůbec se nedívám na televizi a trochu poslouchám rádio. Jistě jsou tam zajímavé postřehy. Já si musím některé citáty uvědomit, až, když se setkám s realitou a pak mi to teprve "dojde". Hezké časy přeje Danuše
Jitka Hašková
Věro, určitě velmi zajímavé, ale já poslouchám až Jaktovidiče v 8:30. V létě bývám někdy vzhůru dříve, tak jsi mě nalákala, že to zkusím.
Naděžda Špásová
Věrko, v šest hodin mám ještě půlnoc. Dvojku někdy poslouchá můj muž, vlastně vždycky, když nejsem doma. Ale taky ne tak brzy. :-)
Zuzana Pivcová
Já sice tyto glosy neposlouchám, ale zajímavé být mohou. Právě tak, jako Tvůj příspěvek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...