Chumelí se chumelí
FOTO: autorka

Chumelí se chumelí

18. 1. 2019

Projekt Do stovky se pěkně rozbíhá a já sleduji, jak účastníkům přibývají kilometry. Já jich zatím v seznamu moc nemám, i když chodím každý den. Sezení za pecí totiž není moje hobby a nečinnost mě ubíjí. V pátek 11. ledna 2019 po obědě začaly z mraků vypadávat sněhové vločky a já se rozhoduji, kam si vyjdu. Bude to jedna z mých častých, ale většinou nepříliš zajímavých cest, sloužících výhradně k protažení kloubů. Sněžení však slibuje "přidanou hodnotu", tak hurá ven.

Hned na okraji sídliště se přes pole otvírá pohled na Říp a já pořizuji fotku ze startu. Bod, který by znaly mapy, tu totiž žádný není. Cesta vede podél rybníka Rybánu, kde jsem kdysi učila děti bruslit. Rybník je dneska v soukromých rukou, je zarostlý a je vidět, že pomaloučku zamrzá. Procházím vesnicí Podlusky. Z mostku přes Čepel fotím čiperný tok a pokračuji ulicí k polní cestě. V létě tam poletují motýli, teď s překvapením zírám na deset odložených pneumatik. Nemohu pochopit, proč je někdo vezl sem místo do sběrného dvora. Polní cesta končí u obchvatu města. V prostoru za závorou je jinak nezajímavá skládka stavební suti, ta však v chumelenici vypadá nečekaně romanticky a v jednom místě si říkám, že by se tu děti vyřádily s boby. Jestli sníh vydrží ... Pod sněhem schovaná zamrzlá louže mě posílá k zemi a jsem obalená jako sněhulák. Za skládkou je pole a za ním dráha místního letiště. Chumelí se jako v zimě, mrazík mi zalézá za nehty a prsty odmítají poslouchat při mačkání spouště. Co naplat, musím se vrátit domů. Vycházka netrvala ani dvě hodiny a z přiložených záběrů můžete posoudit, jak se za tu dobu změnila cesta, po které jsem přišla. Za stálého sněžení jsem ulovila pár zimních záběrů. Hned večer však začalo pršet a ranní pohled z okna byl zase jako obvykle bez jediné sněhové vločky.

Protože vycházka je bez bodů, které bych našla v mapě Do stovky, přikládám jako důkaz, že jsem příslušný počet kilometrů opravdu absolvovala, nejen fotografie z průběhu cesty, ale i snímek ručně vyznačené trasy v mapách.cz.

cestování Soutěž Do stovky
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Já dnes už podruhé shlédla Krajinu domova a kochala se nejen Středohořím. A vzpomínala a pak otevřu web a už jdu s tebou na procházku. Paráda i když to trochu zebe. Škoda, že jsi neudělala selfíčko, jak se válíš na zemi. Hlavně, že se ti nic nestalo, pády bývají bolestivé. Taky nemohu ze svých toulek přidávat km Do stovky. Třeba se zadaří na jaře.
Naděžda Špásová
Hezká procházka. Ten sněhový poprášek je pěkný. Do Stovky nepůjdu, chodím pro radost, nebavilo by mě počítat a mapovat každý krok. :-)
Hana Nováková
Aleno, krásná fota, ze kterých čiší zima. Přiblížila jste mi kraj, kde žijete a moc vám závidím horu Říp nejen na dohled, ale no na dosah to nebude přesné, na dojití asi bych napsala. Ještě jednou díky..
Jitka Hašková
Krásný výlet. Já se potím doma s chřipkou.
Hana Rypáčková
No vidíš, že je u vás taky bílo.. Taky máte Hracholusky?
Zuzana Pivcová
Opět potvrzuješ, jaká jsi podnikavá holka. Na mě dnes ráno v centru Prahy cestou od metra spadlo pár vloček a už jsem koukala zmizet v redakci. Ale tady narozdíl od Teba asi žádné pěkné fotky nepořídím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.