Ilustrační foto: ingimage.com
Ideály škodí v každém věku
31. 12. 2018Zapomeňme na poučky, že je třeba mít v životě ideály. Mnohem lépe jim proplouvají realisticky založení jedinci, kteří nesní, ale rádi se nechají příjemně překvapit. V partnerských vztazích to platí dvojnásob.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
3.1.2019 22:10
Tak nějak jsem to myslela, ale nenapsala tak srozumitelně. Je nedůstojné po druhém chtít, aby splnil naše ideály (sny). Připomíná mi to šplhání na vlastní vrchol po zádech někoho jiného, kdo s ním nemá nic společného a když se mi to nepovede, "tak přece to není moje vina".
Oldřich Čepelka
3.1.2019 21:07
Ideál? A proč ho očekávat od druhého? Jen zklamání. Očekávejte to od sebe. Mám chu´t říct, že kdykoliv jsem si stanovil svůj ideál, třeba bydlet ve svém domě, zaopatřit sebe i rodinu na stáří, udržet se fyzicky v kondici,tak když se to splnilo, bylo to snad víc než orgasmus. :-) Ideál bych nikomu nebral. Ale všeho s mírou a nesmí cesta za ním poškozovat ostatní lidi.
Soňa Prachfeldová
1.1.2019 19:17
O ideálu můžeme snít, ale skutečnost je často jiná. Kdo klade velké nároky a požadavky na partnery, je leckdy zklamán, nakonec zůstane sám.
Antonín Vácha
1.1.2019 18:39
Samozřejmě, že člověk hledá ideály. Ale musí mít u toho hledání i trochu pokory...
Hana Rypáčková
1.1.2019 10:05
Taky jsem se maminky ptala, jak se seznámila s tatínkem. Měla v Praze spoustu napadníků, chodila do Sokola, nějakého tmavovlasého Pidola měla , ale
světlovladý otec z vesnice ji učaroval galantností, upřímností a spolehlivostí.
Věra Ježková
31.12.2018 16:48
„Kdybychom čekali na setkání s ideálem, strávili bychom celý život v čekárně.“ D. S. Pitigrilli (italský spisovatel, 1893 – 1975). Na fakultě jsme měly s kamarádkou „idoly“ – učitele. Příjmení jejího začínalo na Č, mého na D. Abychom je v řeči rozlišily, byli to Čidol a Didol.
Jitka Caklová
31.12.2018 13:29
Výborný článek, je v něm víc pravdy, než by se mohlo na první pohled zdát. Také nevím, proč člověk od druhého chce víc, než sám ve skutečnosti umí, nebo skutečně je.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA