Příběh na 50 slov: I takové jsou

Příběh na 50 slov: I takové jsou

12. 12. 2018

Jsou spolu a přitom každý sám. Někdo sleduje televizi, jiný je ponořen do vzpomínek, další chrápe s otevřenými ústy. Na stolcích hrnky s čajem a talířky s pečivem. Po slabě osvětlených chodbách občas někdo rychle přejde nebo se šourá nachýlená postava. V rohu stojí ozdobený stromeček. Jsou Vánoce v nemocnici.

Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji vám. Možná mě inspirovala kontrola na Bulovce. A taky jsem na návštěvy do nemocnice chodila. Za 20 minut bylo hotovo. Úsporné vyjadřování mi vyhovuje. V DS se o zábavu jistě starají.
Dana Puchalská
Nemocnice a vánoce v ní, jsou moc smutná kombinace.
Marie Novotná
Již pátým rokem budu toto sdílet s pacienty. Na chodbě pustíme televizi, kde určitě zahrají nejednu koledu, možná si ji i zanotujeme. I nemocnice může navodit kouzlo vánoc - v rámci možností. Diky za 50slov.
ivana kosťunová
Pár slov a řečeno je vše...
Hana Rypáčková
No Jarmilo, to bylo smutné. Věrko, výstižné. Myslela jsem na domov důchodců, ale tam by se asi postarali o zábavu
Jarmila Nedvídková
Jejda to mně rozesmutnilo. Vzpomněla jsem si jak před mnoha lety jsem jezdila skoro 50 km za dcerou, která v adventním čase byla po těžké operaci v Bohunicích v Brně. Ležela 14.dní na JIP a 22.12. ji přendaly na pokoj. Štědrý den jsem probrečela doma, to mi nejel žádný spoj, a druhý den zase v mrazivém počasí jela za ní. Celý prosinec bylo víc jak mínus dvacet stupňů. Dobře to dopadlo, přežila. Po novém roce ji pustily domů.
Eva Mužíková
Úplně tu situaci Věrko vidím...
Jitka Hašková
Naštěstí mě to nepotkalo. Před 41 lety den před Vánoci pustili domů. Může se to stát i mladému člověku. Mě bylo tenkrát 33 a do poslední chvíle jsem nevěděla, jestli si mě tam nenechají, při tom jsem byla už skoro 2 měsíce na žloutence, kde nikdo tenkrát nebyl pod 3 měsíce.
Naděžda Špásová
Tohle mě, doufám, nikdy nepotká.
Hana Nováková
z konce života, smutné, ale krásné a hlavně mě zaujalo 50 slov - výstižné

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...