Pozor, přednáška vědkyně Heleny Illnerové zrušena - více v komentáři
Vědkyně Helena Illnerová. FOTO: archiv Skautského institutu

Pozor, přednáška vědkyně Heleny Illnerové zrušena - více v komentáři

4. 12. 2018

Nastává pomalu zima, dny se krátí, noci jsou delší. Na nás padá podzimní špatná nálada a zimní únava. Proč tomu tak v tomto ročním období je? Hraje v tom roli ubývající denní světlo?

psychika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše D'Engeli
Milá Libuško, děkuji ti za vzkaz, hlavně, aby se ti lépe spalo a dařilo. S vřelým pozdravem, Danuše
Zuzka Orlová
Na poslední chvíli musíme přednášku kvůli nemoci zrušit. Setkání se přesouvá na leden, o novém termínu budeme brzy informovat. Děkujeme za pochopení. Za Skautský institut Zuzka O.
Libuše Křapová
Danko S. Díky :-)
Danuše D'Engeli
Hezký večer milí přáteké, určitě bude tato přednáška zajímavá a poučná. Já osobně mám podzim a zimu ráda, ale samozřejmě radši teplo a sluníčko.Bráním se špatným stavům kreativitou...... Vím, že světlo v místnosti musí být dostatek. Také mám problémy, ale dosti prostředků mám ku pomoci.Chtěla bych vzkázat paní Libuši Křapové, že ji moc rozumím, ale budu posílat obrázky z Prahy, tak snad jí to pomůže. Podle mého názoru musí být vyváženo dobré srdce s rozumem. Mějte se krásně a dobrou noc, Danuše
Věra Ježková
Paní doktorka Illnerová je sympatická a chytrá dáma. V souladu s uvedeným by se mi také líbilo, kdyby jednou možná obnovený jediný a jednotný čas odpovídal tomu přírodnímu.
Jana Šenbergerová
Tak to mohu být ráda, že usínám, sotva uvidím postel, když sedím u PC téměř do půlnoci. Nejlépe se mi spí v naprosté tmě, ale té dnes bez zatemnění docílit nelze. V bytě máme i přes stažené žaluzie tolik světla, že se mohu po něm bez problémů pohybovat i potmě. Když spím, stačí aby někdo v bytě rozsvítil a já o tom vím. Ve dne jsem schopná usnout, jen když jsem hodně unavená nebo nemocná.
Jitka Caklová
Nejlépe jsou na tom slepice na dvorku. Nahrabou si pouze tolik, kolik potřebují, vstávají a chodí spát se sluníčkem a proto mají bez chemie a doplňovaných barviv nejzdravější vajíčka.
Jitka Caklová
"Lidé si dnes více doplňují přirozené světlo umělým, aby byli více produktivní - náš den pak může trvat až 16 hodin." Z tohoto důvodu by bylo výhodnější trvale nechat "Letní čas". O půl čtvrté až páté v dnešní době stejně téměř nikdo do práce nevstává a v létě je příjemné být za přirozeného světla déle venku a v zimě bychom večer o hodinu dříve nemuseli denní světlo nahrazovat umělým.
Hana Rypáčková
Tak bych ráda přijela na přednášku..
Jitka Caklová
Názory Heleny Illnerové se mi také líbí a stejně jako Jitku Haškovou mě zaujala coby "jaktovidička". Jen nevím, co si mají počít dělníci v montovnách, pracující v třísměnném provozu, díky kterému si chtějí zachovat poslední zbytek lidské důstojnosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%