Ilustrační foto: ingimage.com
Nedůvěra je špatný společník
9. 11. 2018Ten řemeslník nám určitě naúčtoval přehnanou cenu. Všichni politici lžou. Zprávy v médiích jsou záměrně zkreslené. Novináři s námi manipulují. To ovoce na tržišti rozhodně není čerstvé, prodávají tam samí podvodníci. Někdo zvoní, to bude zloděj.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Metelková
12.11.2018 11:59
Zajímalo by mě, jaké je praktické využití tohoto univerzitního výzkumu. Pokud výsledek nebude zaměřen na likvidaci příčin alespoň toho největšího šlendriánu, nemá vůbec význam. Začala bych novinářskou etikou.
Olga Škopánová
12.11.2018 07:11
Jen by mě zajímalo, kdo z diskutujících byl skutečně podveden tak, že třeba přišel o větší sumu peněz?
František Komín
11.11.2018 22:11
Plný souhlas s paní Kosťunovou. Většina lidí je slušných, ale opatrnost je nutná ("důvěřuj, ale prověřuj"). Hlavně nevěřit různým nabízečům čehokoliv nápadně výhodného od zboží po investice ("všechno je jinak" a "nic není zadarmo").
Na pana Ptáčka mám dotaz kde přišel na toho náhradního plátce DPH. Při hledání na internetu jsem narazil jen na termín "nespolehlivý plátce DPH".
Danuše Onderková
11.11.2018 18:27
Libore, neví jak to u vás u soudu chodí, ale s malým zlodějíčkem soud ztrácí 10 let? Nepřehnal jste to? Také dělám u soudu a už skoro 40 let a i malé zlodějíčky jsme tam měli, ale táhlo se to maximálně rok a půl a potom byl amnestován presidentem. Proto vám právě toto nevěřím. Neříkám, že všem věřím, ale jak zde již bylo zmíněno, důvěřuj, ale prověřuj. Zatím se mi to vyplatilo. Ale ten soud, vám opravdu nevěřím. Už proto, že vím jak soudům ubývají pravomoce, pro které se občas jednání protahují.
Zdeňka Popková
11.11.2018 13:50
Zdravím vás přátele, přečetla jsem si všechny komentáře k danému příspěvku a moc mě to pobavilo. Pan Ptáček to napsal zábavně i věrohodně, nevím proč by ho měl někdo odsuzovat, kdo má podobné zkušenosti, tak mu dá za pravdu. Líbí se mě komentář i paní Doušové, a já sama si opravdu říkám důvěřuj ale prověřuj, je dnes je takových "vychcánků", že by člověk nalít nato tata. Ale ještě nejsem tak stará, takže to dávám hůře bude, až člověk dosáhne 80 let, i když jak kdo !!!!
Marie Doušová
10.11.2018 10:45
Říká se podle sebe soudím tebe, vím že je to jen pořekadlo ,ale já jsem dost důvěřivá a často na to doplatím. Přesto věřím , že bez důvěry se nedá žít.
Jitka Caklová
10.11.2018 07:29
Být takto "nepesmismistická", zatloukla bych okna prknama, dveře zamkla na dva západy, zajistila závorou a "nevystrčila bych nos z baráku". Ale pokud to tak někdo má, tak proč ne. Proti gustu žádný dišputát.
Olga Škopánová
10.11.2018 06:34
No promiňte pane Ptáčku, ale to už hraničí s paranoidou nechcete vyhledat lékaře?
Věra Ježková
9.11.2018 15:18
Od maminky jsem slýchala, že dědeček říkával „Nikomu nevěř“. Já si to nepamatuji a žít bych s tím nemohla. Občas jsem se samozřejmě napálila nebo zklamala, ale to k životu patří.
Jana Šenbergerová
9.11.2018 13:46
Jsem důvěřivá, protože by mě ani náhodou nenapadlo někoho záměrně ošidit nebo podrazit. Co vysílám, to se mi vrací zpět, takže nemám co řešit. A pokud budu potřebovat pocítit, že všem se opravdu věřit nedá, on už se mi nějaký prevít do života určitě připlete. Mně se i přes tuto možnost žije líp s důvěrou. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA