Spi sladce, Čertíku...
FOTO: autorka

Spi sladce, Čertíku...

31. 10. 2018

Dnes ráno mi volala moje dcera, která bydlí u Prahy, že musela nechat uspat svého asi 12letého kocoura Čertíka. Byl to krásný, velký kocour,  ohromně společenský. Když jsem tam přijela, hned si vyskočil na klín a za hlubokého vrnění se mazlil. Byl celý krásně černý s lesklou hebkou srstí. Za mladších dob byl vášnivým myšilovcem, ze svých nočních toulek z polí přinášel domů své úlovky, aby taky doma věděli, co je zač. Zahrada dcery končí u polí, tak měl o myši postaráno. 

Teď už byl starý, tak na myši nechodil. Před dvěma lety přišel chudáček o zuby, tak mu dcera musela žrádlo rozmělňovat na kaši, aby ji jen slízal. Zánět dásní ale nikdy definivně nevymizel a teď vyrazil v plné síle. Na dásních se mu začaly dělat abcesy a plakal bolestí. Přes veterinářskou pomoc vše se zhoršovalo, přestal jíst i pít, tak mu dnes ráno doktor zkrátil utrpení injekcí .Bylo nám všem do pláče, byl členem rodiny, jako vlastně všechna ostatní naše domácí zvířátka. Dcera má ještě dvě bordercolie a dvě nalezené kočičky, Pochovali ho s vnoučkem Honzíkem na své zahradě pod keř.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Smutný příběh. Na naší zahradě "odpočívá" kocourek Damiánek. Přestal nám žrát, hubnul a já ho dala do chodby, ať si odpočine. Na druhý den umřel.
Alena Švancarová
Tak tohle čtu před spaním.To jsem neměla,je mi moc smutno.Mám také kočičku a moc ji mám ráda.Bylo by mi bez ní smutno.
Jana Hošková
To bývají skutečně těžké chvíle, a proto já se rozhodla si pejska radši nepořizovat, protože se znám - viz mé vyprávění o našich morčatech. :-))
Věra Kovaříková
Dobrý den, nejsem dlouho na tomto portále, teprve se s ním postupně seznamuji, ale rubrika domácí mazlíčky mě zaujala mezi prvními. Docela chápu Vaše pocity, já jsem loni v září musela nechat uspat svého milovaného kocoura Metyho po 18ti letech, dva dny jsem sama se sebou bojovala, ale nakonec převládl rozum, aby jsem ho už netrápila, je pochován u dcery na zahradě, ale pořád jsem se s tím pořádně nevyrovnala.
Soňa Prachfeldová
Bolí to moc, poté přijde úleva, že ho už nic nebolí. S každým mým milým zvířátkem odchází kus mého života.
Marcela Pivcová
Je mi líto všech odcházejících zvířátek i těch, kteří je mají rádi a museli se s nimi rozloučit. Vyprávění jsem nečetla, musela bych brečet.
Jarmila Komberec Jakubcová
Vím jak odchod zvířátka, se kterým žiji je smutný. Zažila jsem to 2x u dvou kočenek. Mám nyní 2 kočičáky a každý večer trnu aby přišli oba domů. Pouštím je na zahradu, ale večer spinkají v zimní zahradě, kde mají svoje pelíšky, papání a WC. Čertík byl moc krásný kocourek, ať je mu v kočičím nebíčku dobře.
Zdenka Jírová
Děkuji za spoluúčast , člověk to nemůže odmávnout jen tak rukou. Kdo žije s domácím mazlíkem, tak to zná.
Dana Puchalská
To je mi líto Zdeni, ale takový je život. Teď je mu už dobře. Babička měla kočku Min'du a ta se dožila 28 let.
Eva Mužíková
Zdeni, bohužel ani kočičákům se zdravotní problémy nevyhýbají. Vím že vám všem bude chybět, ale budiž úlevou vědomí, že už netrpí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...