Jiří Vaněk - obrazy
FOTO: autorka

Jiří Vaněk - obrazy

27. 10. 2018

Na přelomu března a dubna byla otevřena v historické budově vysočanské radnice výstava sochaře, malíře a uměleckého restaurátora Jiřího Vaňka, nazvaná Poezie barev a tvarů. Umělec ji uspořádal ke svým 70. narozeninám. Vystavená výtvarná díla provázela autorova poezie – spousta básniček. Ty jsem vyfotografovala a nabídnu vám je ke čtení někdy příště. Myslím, že není třeba mnoho slov. Lepší bude se chvíli dívat.

Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji vám za reakce. Autora jsem také neznala a rovněž vidím jen barvy. Uvědomuji si, jak velký rozdíl je mezi tím, když si člověk prohlíží obrazy na výstavě a na počítači. Naďo, v pohodě. Já zase nemá ráda třeba zátiší. :-)
Marie Seitlová
Obrazy se mi moc líbí, určitě bych si jich pár vybrala 2, 4, 7, 15, 20. Abstrakce mi nevadí, jsou krásně barevně sladěné.
Danka Rotyková
Moc se mi ty obrazy líbí. Nějak dokáží nabít člověka energií. Je to tou kombinací barev. Určitě bych 2, lépe 3 umístila do prostoru moderního bytu. Děkujeme za ukázku. ☺
Jitka Hašková
Je to moc zajímavé. Napřed jsem si to prohlédla bez čtení popisek, a potom s popiskami. Bez popisek mě to okouzlilo více, mohla jsem nechat rozvinout svoji fantazii. Díky Věro.
Zuzana Pivcová
Abstrakci vnímám hodně odlišně, nejsem příznivkyní ostrých čar a různých anomálií a deformací. Zde nepřemýšlím, co který obraz znamená, vlastně ani ty názvy nečtu. Nechám se unést zrakovým vjemem. Ten mi ladí. Díky, Věrko.
Mirek Hahn
Paráda !
Naděžda Špásová
Tak tohle opravdu není můj šálek kávy. Abstrakci jsem nikdy nepřišla na chuť. Ale snaha u tebe, Věrko, se cení.
Alena Vávrová
Je to pro mne těžká abstrakce, ale ty jásavé barvy obrazů navozují pozitivní náladu. Umělce jsem vůbec neznala. Krásně jsi to nafotila. Dík.
Ilona Erika Kolář
Obrazy jsou krásné. Kdyby tam nebyly popisky, některé bych asi pojmenovala jinak. To bude ale tím, jak to každý cítíme a vnímáme.
Jana Kollinová
Je neuvěřitelné jak výjimeční umělci dokáží vyjádřit své city, vjemy, emoce. Na výstavě bych stála nekonečně dlouho před obrazem č. 22 - Propojení. Vyhledala jsem si několik informací o Jiřím Vaňkovi a žasnu nad jeho genialitou sochaře, malíře, básníka a spisovatele. Je z jiného světa, ze světa kde jsou doma múzy. Věro, děkuji za článek, který mě pohladil po duši.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...