Všechno špatně aneb Když chybí uznání
Ilustrační foto: ingimage.com

Všechno špatně aneb Když chybí uznání

13. 10. 2018

Ty jsi nenakoupil, ty se mnou nemluvíš, ty mě nevnímáš. Ty už mě nemáš ráda, ty se o mě nezajímáš, ty jsi nevařila? Čím déle trvá partnerský vztah, tím více se v něm usazují výtky, výčitky a ztrácí se z něj pochvaly a slova uznání. Je to přirozené nebo je proti tomu třeba něco dělat?

psychika
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Manželská hádka obvykle začíná tak, že nejdřív jde o nějakou věc (řízek, dovolená, jablka) a brzy se hádka točí kolem obou manželů. Ten, kdo si toho všimne první, ji má utnout tím, že zmlkne, odejde, schová se. Beze slova (nebo bude další hádka a rozladěnost). Když byl ten pár ve vlaku, měl ten první (ať žena, nebo muž) prostě zmlknout a dívat se vytrvale z okna. "Ty ses urazil(a), vid?" zkusí to ten druhý. - Zavrtět hlavou a mlčet. Začít si číst noviny nebo zavřít oči. Protože jinak to nemá řešení a oba se jen zraní.
Věra Halátová
Jsou horší věci na světě. Žádný člověk není anděl. Kolikrát jsem viděla dvojici, jak se k sobě něžně vinuli a najednou se rozvedli, nebo paní si někde stěžovala, že ji manžel ubližuje. Nějaká slovní drobná šarvátka kvůli jablkům. Lidi se hádají a zase udobřují, někde to vypadá jako manželství po italsku, ale když jeden z nich zemře, druhý je z toho na psychiatra, jak vzpomíná na toho zlatého člověka. Kdo může být kritikem druhých lidí? Nikdo. Protože nikdo není dokonalý a nikdo nemá dokonalé manželství ani vztah.
Marie Doušová
Někdy se člověk opravdu sám nad sebou zamyslí a potom si musí přiznat , že by měl být vstřícnější. Moje maminka vždy říkala "Jó holka jestli chceš žít s mužem musíš stále být ve střehu a chválit a být přizpůsobivá a nikdy nedat najevo ,že muž nemá pravdu". Potom Ti manželství dlouho vydrží být šťastné a spokojené. Moc se tím neřídím ,ale přesto moje manželství už trvá od roku 1971 a dosud se máme rádi, i když se občas v něčem neshodneme.
Danka Rotyková
Mrzí mne, když jsem svědkem takového nepříjemného hovoru mezi partnery. A mohou to být i cizí lidé. Bohužel se to netýká jen dlouhodobějších vztahů. I mladí si někdy zbytečně ubližují, i když jsou v přítomnosti svých dětí.
Dana Puchalská
Dlouhodobý vztah je "Vysoká škola manželské diplomacie".
Libor Farský
Zajímavá studie možného vývoje vztahů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%