Stříbrná. Trend, který je na vrcholu
Ilustrační foto: pinterest.com

Stříbrná. Trend, který je na vrcholu

17. 10. 2018

Zpočátku to vypadalo, jako módní výstřelek, který pomine. Jenže se drží už několik let a podléhá mu čím dál více žen. Jde o šedé vlasy. Či spíše stříbrné.

Někteří kadeřníci také tomuto stylu říkají pepř a sůl. Nejde totiž o to, že by se ženy vyššího věku přestaly barvit a nechaly si své přirozeně šedé vlasy. Naopak, ženy, které ještě šediny nemají, si je nechávají záměrně vyrábět. Dávají si stříbrné melíry, stříbrné přelivy. A zralé dámy, které už šedivé jsou, si nechávají své vlasy tónovat, melírovat, zkrátka ladit do zajímavých a slušivých odstínů šedi.

Ono totiž není šedá jako šedá a každému sluší trochu jiná. Je to podobné, jako když se žena rozhodne pro blond vlasy. Některé sedí výrazně platinová, jiné raději teplejší medová a je třeba najít ten přesný odstín, který sedí pleti, barvě očí, stylu oblékání. A přesně tak se to nyní má s šedinami.

Kadeřníci se shodují, že zákaznic, které chtějí kouzlit s šedivou barvou nikdy nebylo tolik. Možná je to další důkaz toho, že vyšší věk už mnoho žen nezakrývá, nebojuje s ním, ale naopak světu hrdě vzkazuje: je mi šedesát, mám šediny, ale podívejte, jak skvěle vypadám.

Tak tady je malá inspirace, jak se dá s barvou, která kdysi bývala spíše strašákem, kouzlit. Krásně kouzlit.

móda účesy
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Josef Borecký
Stříbrná už se mi líbila na ZDŠ na paní učitelce Slavíkové, měla ji vždy trochu do fialova . A líbí se mi stále .
Alena Várošová
Některým ženám na fotkách to sluší,zřejmě některé jsou fotky retušované,takže jejich obličej vypadá mladistvě a ženy vypadají svěže.Je to teď hit mít stříbrné vlasy.Sama sebe si nedovedu v takových vlasech představit,bosorka z lesa.
Marcela Pivcová
Na stříbrné vlasy musí být jen určitý typ ženy, těmto na obrázcích sluší, mně by přibylo nejméně deset roků, takže NE.
Olga Škopánová
No ale řekla bych, že některým těm dámám není 60 ani zdálky.
Věra Ježková
Pro mě ještě dlouho ne.
Elena Valeriánová
Tak já zatím musím zůstat u své celoživotní barvy. Zatím šediny nemám a na mou přirozenou barvu žádná barva nechytá. A to jsem celý život chtěla být zrzka. :-(
Danka Rotyková
I u šedin platí, že mohou mít pěknou barvu a rovněž tak i nepříliš pěknou. Šediny mne teprve čekají, ale podle genů v rodině se nemám na co těšit.
Danuše Onderková
No vidíte a mně se už moc lidí ptalo, proč se nebarvím a někteří mi ty šediny i závidí . A přitom jsem začala pomalu šedivět už od 16 let a ve 40 jsem byla úplně šedivá. Prostě máme to dědičné.
Danuše Onderková
No vidíte a mně se už moc lidí ptalo, proč se nebarvím a někteří mi ty šediny i závidí . A přitom jsem začala pomalu šedivět už od 16 let a ve 40 jsem byla úplně šedivá. Prostě máme to dědičné.
Dana Puchalská
Moc pěkné fotografie a určitě inspirativní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...