Papírové hrátky
Foto: autorka

Papírové hrátky

5. 9. 2018

Pojďte se mnou na výstavu „Zámek, nůžky, papír“, která se konala ve Chvalském zámku v Horních Počernicích. Vydala jsem se na ni na poslední chvíli, poté, co jsem uviděla upoutávku v televizi.

Na výstavě byly představeny různorodé unikátní papírové modely: vystřihovánky, dopravní prostředky, hrady a zámky, dvě školy, stadion, domeček aj. Každého jistě zaujala roztahovací papírová sedačka připomínající tahací harmoniku, motocykl v téměř reálné velikosti a kolo.

Návštěvníci měli možnost seznámit se přehlednou formou i s historií papíru, se současnými trendy jeho využití, principy výroby i s jeho recyklací.

Součástí výstavy byly výtvarné dílničky, určené pro děti i dospělé. Mohli si vyzkoušet, jak se kdysi psalo brkem namáčeným v inkoustu či na psacím stroji, a vyrobit si papírovou masku. Do toho jsem se nepustila. Papírové masky z celého světa tvořily součást výstavy. (Taky na vás z fotek občas juknou.) Ty si nechám na jindy.

Zdroj: http://www.chvalskyzamek.cz/vystavy/

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji za pochvalu.
Naděžda Špásová
Věrko, je to moc pěkné. Papír a nůžky poskytují hodně zábavy, hraje si s tím i naše snacha s Aničkou. Dělají moc hezké věci. Fotky jsou super. :-)
Jitka Hašková
Báječný článek a ještě báječnější fotky. Znala jsem doposud japonské origami a nenapadlo mne, že se dají dělat z papíru tak úžasné velké věci.
Věra Ježková
Děkuju. :-)
Zuzana Pivcová
Věrko, je to moc hezká prezentace. V dětství jsme vždy vystřihovaly z poskládaného papíru "krajkové" ubrousky. Jinak bych nic neuměla. Vždy jsem obdivovala ty zručné modeláře, kteří dokázali slepit hrady a další budovy nebo dopravní prostředky.
Libor Farský
Paráda! Je mi líto, že jsem se jako student SPŠ stavební o nic takového nepokusil.
Jana Šenbergerová
Věrko, je báječné, že díky takovým šikulům, jako jsi ty, můžeme vidět, co dokážou jiní šikulové. Jano K., vyjmenovala jsi jich hodně. Mě napadlo jen kukuřičné šustí, různé schránky vodních živočichů a traviny.
Blanka Macháčková
Šikovné ruce. Věro, dík že nás s tím vším seznamuješ.
Mirek Hahn
Bezvadné !
Jana Kollinová
Umělec dokáže vidět a vytvořit krásu téměř ze všeho. Papír, sklo, dřevo (sirky), keramika, kov, kámen, plast, tkaniny a nesmím zapomenout na krásu zachycenou ve fotografiích nebo perem. Nějaký neobvyklý materiál pro uměleckou tvorbu mě momentálně nenapadá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.