Čtyři chyby, kterých se dopouštíme na pohybovém ústrojí
Ilustrační foto: pixabay.com

Čtyři chyby, kterých se dopouštíme na pohybovém ústrojí

26. 8. 2018

Bolesti pohybového ústrojí, především pak zad může způsobit nejen nemoci, ale i náš životní styl, který se dříve nebo později projevuje na našem zdravotním stavu. V mládí často, nevěnujeme tolik pozornosti tomu, jestli správně stojíme, chodíme, sedíme či spíme.

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Ano, teď už je dost pozdě něco zachraňovat. Já jsem si asi ve 40 letech pořídila nošením těžkých tašek v ruce „oštěpařský loket“. Naštěstí mi ještě pomohla rehabilitace. Od té doby je vláčím na rameni. Cviky na páteř bohužel dělám, jenom když se ozve. A už ve škole jsem chodila na nápravák.
Danka Rotyková
Opravdu zajímavé čtení pro všechny. Já osobně mám vrozenou vadu kyčlí, která mě dohnala až ve 32 letech, kdy už bylo na nápravu pozdě. Proto od té doby nelyžuji, nebruslím, neběhám atd ..., ale bez občasného cvičení bych už nechodila. Ale i tak jsem lajdák, mohla bych pro sebe dělat určitě daleko víc.
Zuzana Pivcová
Když jsem jako náruživá čtenářka hltala v dětství knihy pomalu za pochodu a klečela u toho na židli nakřivo s jednou nohou pod sebou, říkala mi maminka, že si na ni jednou vzpomenu. Bohužel měla velkou pravdu. A nejhorší je podle mě nedobrá postel.
Jitka Caklová
Článek nemá chybu. Cvičit jsem se správně naučila v lázních ve svých padesáti letech. Od operací páteře (3x) mě sice cvičení neuchránilo, ale stalo se nenahraditelným po operacích. Jako dítě jsem chodila na nápravný tělocvik, od dětství celý produktivní život jsem vykonávala fyzicky náročnou práci. Co jsem si, z mladistvé nerozvážnosti prací poškodila, to mi neurochirurgové opravili a dnes se svým tělem zvládnu, co jsem nezvládla ani ve třiceti či ve čtyřiceti letech. Cvičím pro radost a ne z povinnosti.
Dana Puchalská
Ano, teď už to asi nedoženu. Nápravný tělocvik jsem jako dítě absolvovala. Hlavně jsme chodili plavat.A to bylo na tom to nejlepší. A myslím si že autorka zapoměla napsat také to,že si na bolesti v pozdním věku někdy "zaděláváme" i nošením a taháním těžkých břemen.
Jitka Hašková
Ve stáří už to nedoženeme. Když mě v mládí neposlali na cvičení se skoliozou páteře, tak teď už ji nesrovnám. Začala jsem s tím po čtyřicítce, když jsem se to dozvěděla, že bych s tím měla cvičit, ale už bylo pozdě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody