Ilustrační foto: pixabay.com
Mají psi nadpřirozené schopnosti?
24. 8. 2018Také se vám zdá, že váš pes rozumí tomu, co říkáte? Mají opravdu psi vlastnosti a schopnosti, které si nedokážeme vysvětlit? Čím dál více kynologů a vědců se přiklání k myšlence, že psi disponují tím, co obvykle nazýváme „nadpřirozené schopnosti.“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Komín
12.11.2018 21:52
Samozřejmě, že psi myslí. O tom snad žádný soudný člověk nemůže pochybovat.
Marcela Pivcová
25.8.2018 18:17
Sama jsem se často přesvědčila, že pes rozumí lidské řeči, nejen podle tónu hlasu, ale rozumí slovům. (Loni jsem napsala článek, kde jsem se zmiňovala o naší fence Lesaně, která byla schopná vnímat naši řeč a reagovat v určitých situacích napoprvé). Kočky mají určitě také zvláštní schopnosti vnímání. Když po příchodu domů neodložím bundu, protože s jedním z kocourů půjdu na veterinu, většinou oba ihned někam zmizí.
Marie Doušová
25.8.2018 10:48
Jako malou mě pokousal vlčák. Byl to hrozný zážitek na celý život. Nikdy jsem si psa nepořídila a vždy se jich velmi bála. Dnes hlídám a miluji psa mé dcery . Ale před vlčáky mám stejně respekt.
Zuzana Pivcová
24.8.2018 17:59
Řekla bych, že zvířátka jsou ve své podstatě zprvu většinou nepoškozena přílivem různých informací, příkazů a zákazů, asi jako když přijdou na svět děti. Pak se začínají pozvolna podřizovat. Ta poslušnost se nám lidem samozřejmě líbí, ale jim ubírá na přirozenosti, intuicích obranných reflexech a pak se někdy dostanou do situace, že už si nedovedou poradit v přirozeném prostředí a začnou se ho dokonce i bát. Myslím, že jejich "nadpřirozenost" je právě jejich přirozenost, kterou my mnohdy nechápeme.
Jana Gondášová
24.8.2018 17:58
Mám šikovného a bystrého psa, ale i kdyby byl úplně blbej, mám ho ráda
Libuše Křapová
24.8.2018 17:35
Jiří L. můžu pravdu o kočkách potvrdit. Zakopla jsem na zahradě o krtinec a nevybíravě jsem se o dotyčném zvířeti vyjádřila. Kočka Bětka seděla na střeše a pozorovala mne. Druhý den jsem měla krtka uloženého na stolku s kočičím krmením.
Zdenka Jírová
24.8.2018 17:28
Moc dobře zpracovaný článek. Myslím, že podobnou schopnost mají i další zvířata, která jsou blízká člověku.
Jiří Libánský
24.8.2018 17:06
Canisterapie je samozřejmě skvělá věc. Ale není fér, že nepopiratelný blahodárný vliv ještěrek na zdraví člověka žádný svůj odborný název nemá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA