Mají psi nadpřirozené schopnosti?
Ilustrační foto: pixabay.com

Mají psi nadpřirozené schopnosti?

24. 8. 2018

Také se vám zdá, že váš pes rozumí tomu, co říkáte? Mají opravdu psi vlastnosti a schopnosti, které si nedokážeme vysvětlit? Čím dál více kynologů a vědců se přiklání k myšlence, že psi disponují tím, co obvykle nazýváme „nadpřirozené schopnosti.“

pes
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Komín
Samozřejmě, že psi myslí. O tom snad žádný soudný člověk nemůže pochybovat.
Libor Farský
Nějak si neumím představit, že bych se chtěl mazlit s ještěrkou.
Marcela Pivcová
Sama jsem se často přesvědčila, že pes rozumí lidské řeči, nejen podle tónu hlasu, ale rozumí slovům. (Loni jsem napsala článek, kde jsem se zmiňovala o naší fence Lesaně, která byla schopná vnímat naši řeč a reagovat v určitých situacích napoprvé). Kočky mají určitě také zvláštní schopnosti vnímání. Když po příchodu domů neodložím bundu, protože s jedním z kocourů půjdu na veterinu, většinou oba ihned někam zmizí.
Marie Doušová
Jako malou mě pokousal vlčák. Byl to hrozný zážitek na celý život. Nikdy jsem si psa nepořídila a vždy se jich velmi bála. Dnes hlídám a miluji psa mé dcery . Ale před vlčáky mám stejně respekt.
Zuzana Pivcová
Řekla bych, že zvířátka jsou ve své podstatě zprvu většinou nepoškozena přílivem různých informací, příkazů a zákazů, asi jako když přijdou na svět děti. Pak se začínají pozvolna podřizovat. Ta poslušnost se nám lidem samozřejmě líbí, ale jim ubírá na přirozenosti, intuicích obranných reflexech a pak se někdy dostanou do situace, že už si nedovedou poradit v přirozeném prostředí a začnou se ho dokonce i bát. Myslím, že jejich "nadpřirozenost" je právě jejich přirozenost, kterou my mnohdy nechápeme.
Jana Gondášová
Mám šikovného a bystrého psa, ale i kdyby byl úplně blbej, mám ho ráda
Libuše Křapová
Jiří L. můžu pravdu o kočkách potvrdit. Zakopla jsem na zahradě o krtinec a nevybíravě jsem se o dotyčném zvířeti vyjádřila. Kočka Bětka seděla na střeše a pozorovala mne. Druhý den jsem měla krtka uloženého na stolku s kočičím krmením.
Eva Mužíková
Ještěrky??? To čtu Jiří opravdu poprvé.
Zdenka Jírová
Moc dobře zpracovaný článek. Myslím, že podobnou schopnost mají i další zvířata, která jsou blízká člověku.
Jiří Libánský
Canisterapie je samozřejmě skvělá věc. Ale není fér, že nepopiratelný blahodárný vliv ještěrek na zdraví člověka žádný svůj odborný název nemá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody