Fotoreportáž ze zájezdu do Alp
Foto: autorka

Fotoreportáž ze zájezdu do Alp

19. 8. 2018

K čemu je přátelství po internetu? Třeba k cestování ve dvou. S Líbou Křapovou se známe z i60 a letos už podruhé jsme se vydaly do Alp. Sice jen na čtyři dny, ale program byl  vydatný. Moc jsme toho tentokrát nenašlapaly, ale mnohé viděly.

Autobusem z Písku na jih přes Mondsee a Berchtesgaden na známé Orlí hnízdo /Kehlsteinhaus 1 834 m n. m. Zastávka u jezera  Königsee, přes Lofer do Maishoferu, kde bydlíme  3 noci. Dny jsou vyhrazeny výletům. Údolí Kaprunnertal, kde se nachází mohutná vodní díla ve výšce 2 40 m. Tunely a největším otevřeným výtahem světa pro 185 lidí, který jede po svahu k jezerům a krásným scenériím, které ale kvůli mlze nevidíme..V údolí je naštěstí dobrá viditelnost, a tak v soutěsce Sigmund Thun Klamm jdeme 320 m dlouhou cestou po dřevěných schodech s vyhlídkami podél stěny soutěsky nad dravou říčkou. Krimmelské vodopády v romantickém údolí Vysokých Taurů sledujeme podél říčky Asche ,3,5 km sestup není namáhavý, když nás nahoru vyvezly minibusy. Městečko Zell am See máme jen 4 km vzdálené a také okolní statky lákají k večerní procházce. Kaprunský masív je nedaleko, a tak vyjíždíme lanovkou na vrchol ledovce do výšky 3 000 m n. m. Ani zde nám oblačnost ve výšce  neposkytne vyhlídky, pouze ze dvou nižších mezistanic je výhled do údolí. Cestou domů projíždíme malebnými horskými vesničkami a městečky a stavíme se  u horského jezera Gossausee pod ledovcem Dachstein.. Tady jsme odměněny překrásnými výhledy a užíváme si horskou turistiku. Poslední zastávkou je světoznámé  městečko Hallstatt, kde se projedeme na stejnojmenném jezeru lodí.

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Haničko!!!
Elena Valeriánová
Janičko i já se přidávám se svým obdivem. Takovou prezentaci bych taky chtěla umět. Krásné a bezva a super!!!
Hana Rypáčková
Ano v cestovkou a autobusem , dobrs průvodce...
Eva Mužíková
Hanko, Ty jsi opravdu nepřekonatelná, Tvé prezentace jsou nádherné.
Eva Balúchová
Jsem ráda,žes nám ukázala vaši dovolenou.A připoměla mě pár míst kde jsem byla.Ráda bych se ještě do Alp vrátila,tak jsi mě navnadila.
Alena Tollarová
Připomněla jsi mi, Hanko, naše putování před více než deseti lety. Hned bych jela znovu. Fotky parádní!
Jitka Mošovská
Hanko a Libuško stihly jste toho dost. To jste měly organizovaný zájezd s CK?
Libuše Křapová
Věrko, já psaní tentokrát vzdala. S dovolením Hanky jsem i na blog dala jen její článek. Prostě se mi v těchto vedrech asi slepila hnací a psací kolečka či co.
Věra Ježková
Hani, hezky napsané, krásné video. Taky jsem byla v Alpách nadšena. Těším se na článek a fotky Libušky.
Libor Farský
Nádherné, tleskám !!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...