Jiří Štěpnička: Umět pomoct je důležité
FOTO: archiv TV Prima

Jiří Štěpnička: Umět pomoct je důležité

17. 8. 2018

Charismatický herec, který ztvárnil řadu divadelních a televizních rolí se v poslední době na obrazovkách usadil jako sympatický primář v seriálu Modrý kód na Primě.

Příběhy z nemocničního prostředí nebere jen jako jednu z mnoha rolí, protože se při nich něco nového naučil. Konkrétně, opravdu poskytovat první pomoc.

„Myslím si, že mnoho lidí první pomoc poskytovat neumí. I kdyby třeba chtěli, v případě, že se ocitnou u nehody nebo neštěstí, mnohdy zpanikaří. Proto je dobré, aby si člověk tyto dovednosti oživoval, naučil se je běžně ovládat. Já jsem byl vyškolený už na vojně jako zdravotník, tehdy se tomu říkalo lapiduch. Zdravotníky mám v rodině. Lidí, kteří pomáhají druhým, si velmi vážím. Udělalo mi radost, že nám hercům Prima umožnila, abychom si na lékaře a záchranáře jen nehráli, ale abychom tyto dovednosti skutečně uměli. Takže mám radost z toho, že bych skutečně dokázal poskytnout první pomoc. Naštěstí jsem s do takové situace nikdy nedostal, ale to je věc, kterou člověk prostě ovládat má.“

Radosti slavných
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Modrý kód ukazuje, že doktoři jsou taky jenom lidi, že mají své radosti a své problémy. Jen pochybuji, že je v reálu urgent jako ten v Rubavě, kde vám bleskurychle diagnostikují nádor na mozku a hned vám ho odoperují. Skutečnost byla např. v dokumentech o Nemocnici Motol.
Dana Puchalská
Nesleduji žádný seriál z nemocničního prostředí. Ale pana Štepničku mám ráda.
Dagmar Bartušková
Pana Štěpnička mám ráda jako herce. Seriály v posledních letech téměř nesleduji, tedy ani Modrý kód.
Danuše Onderková
Modrý kód sleduji a obdivuji všechny herce, kteří tam hrají. Seriál sleduji protože jsem věděla, že to jsou skutečné příběhy. Kurz první pomoci jsem absolvovala několik, ale je to dávno. Jestli bych to zvládla, kdybych se k něčemu připletla, nevím.
Věra Ježková
Modrý kód nesleduji. První pomoc bych poskytnout neuměla. Několikrát jsem se ji zkusila naučit coby samouk z knížek, ale bylo to k ničemu.
Libor Farský
Já taky. Kdyby existoval nějaký kurz první pomoci ne moc daleko, tak bych se přihlásil. Myslím, že by to byl dobrý námět pro zdravotní pojišťovnu.
Danka Rotyková
Mám to naprosto stejně jako Jana.
Jana Šenbergerová
Také si myslím, že je důležité umět poskytnout první pomoc, ale nejsem si jistá, jak bych to zvládla já sama. Pan "primář" má moje sympatie, i když Modrý kód neleduji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.