Sklo jako umění
Foto: autorka

Sklo jako umění

9. 8. 2018

V návaznosti na výstavu Oděná světlem, kterou jsem vám představila v článku Sklo netradičně, vás tentokrát zvu do Muzea uměleckého skla na prohlídku stálé expozice nazvané Sklo jako umění. Jako pokračování dlouhé české sklářské tradice vznikl ve druhé polovině 20. století nový umělecký obor, ateliérové sklo.

Vystavena jsou díla S. Libenského, J. Brychtové, B. Šípka, V. Ciglera, B. a R. Roubíčkových a dalších umělců, včetně zahraničních. Pod exponáty nejsou uvedeny popisky, proto je nenajdete ani zde u fotek; u pokladny vám půjčí tištěného průvodce. Muzeum pořádá také komentované prohlídky a doprovodné programy.

Senioři mají vstup za 60 Kč. Otevírací doba je úterý – neděle, 10 – 18 hodin. Portheimka se nachází nedaleko metra Anděl nebo stanice tramvají 9, 12, 15, 20, Arbesovo náměstí.

Tak prosím, je na co se dívat.

 

S využitím webových stránek muzea.

 

 

Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji ještě jednou. :-)
Lidmila Nejedlá
Věrko, chodila jsem se studenty na brigádu do poděbradských skláren, odnášet sklo od pece. Mohla jsem na sklářích oči nechat...tedy na jejich umění. Díky za foto.
Zdenka Jírová
Moc krásné.
Blanka Macháčková
Věro, krásné.
Věra Ježková
Děvčata, děkuji. Sklo se neomrzí. (Ale v zásobě už nemám žádné.)
Zuzana Pivcová
Pamatuji si, že jsem viděla krásné moderní sklo ve sklárně na Maltě, ale marná sláva, české je české. Díky, Věrko, vybrala jsi skvělou výstavu a jako vždy nás s enthusiasmem sobě vlastním pozvala.
Jana Šenbergerová
28 - Mezi světy
Jana Šenbergerová
Sklo je báječný materiál. Sice křehký, ale tvárný a navíc recyklovatelný. Skleněná hostina nemá chybu. S tou si někdo hezky pohrál.
Naděžda Špásová
Věrko je to krásné, sklo mám taky moc ráda. Fotky jsou super. :-)
Jana Kollinová
Opět fantazii provokující skvosty uměleckých sklářů. Fotografie jsem prohlížela několikrát a u některých jsem vytvořila vlastní popisky a možná vtáhnu do hry s fantazií díky Věrce j. i další čtenáře. Obrázek 7 - Oko dravce, obr. 12 - Posmrtná maska, obr. 22 - Inspirace exponáty anatomického ústavu. Sklo má zcela jinou krásu a duši než keramika nebo dřevo. Věro, díky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.