Ilustrační foto: pixabay.com
Komunikace s lékařem. Proč na ní trvat?
11. 8. 2018
Pan doktor mi to předepsal, tak to musím brát. Paní doktorka má vždycky pravdu. Nevím, neptal jsem se, pan doktor neměl čas. Pro některé lidi je lékař božstvem a řídí se všemi jeho pokyny. Jiní naopak běhají od jednoho k druhému, nevěří jim a jejich rady zpochybňují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
19.7.2021 07:46
V dnešní době sehnat dobrého doktora, je docela umění. Já za ním jezdím 20 km. Není to sice daleko, ale když vám není dobře, tak je i 5 km dálka. Co se dá ale dělat. Lékařku jsem si našel přes https://www.moje-doktorka.cz/ a jsem nadmíru spokojený s jejím přístupem :-) .
Jana Šenbergerová
13.8.2018 14:14
Asi mám štěstí na kardiology, i když za nimi musím jezdit. Vyměnit lékaře je snadné tam, kde jsou v dosahu. U nás jsme rádi, že vůbec nějací jsou.
Věra Halátová
12.8.2018 00:45
Lékaři, se kterými jsem se musela setkat já v jejich ordinaci, se mne, na rozdíl od těch uvedených případů, ptají, jestli chci zákrok tak, či onak, jestli souhlasím s tím či oním. A já odpovídám: Děkuji za zeptání, VY jste odborník, JÁ jsem LAIK. Já si nehodlám vymýšlet. Jistěže mne něco bolí, ale při té příležitosti se podívám do občanského průkazu na datum narození. Osobní trápení má každý člověk a já si vždy, když mám dojem, že všechno se obrátilo proti mně, řeknu, že jsou na tom lidé hůř a nikdo nečeká na to, aby mne mohl utěšovat. I lékař je člověk se svými starostmi a trápením. Možná, že ti lidé, kteří potřebují, aby se s nimi jejich bolístky při dlouhém pohovoru rozebíraly, potřebují více kněze, než lékaře. Nakonec: Víra tvá tě uzdravila.
Marie Doušová
11.8.2018 18:19
Když nemusím , tak raději k lékařům nechodím . Nemám k nim důvěru ,neboť v mládí jsem zažila dost špatný přístup od lékařů a tak mi do dneška zůstala k nim velká nedůvěra.
Věra Ježková
11.8.2018 15:05
Nepatřím k těm, kteří se bez problémů zeptají lékaře na všechno, co je zajímá. Proto vítám, když mi lékař dá informace sám od sebe, nebo mě k otázce vyzve. Mám skvělou internistku a zubaře. A kamarádku ORL. V roce 1996 vyšla kniha H. Haškovcové Práva pacientů.
Vladislava Dejmková
11.8.2018 12:33
Mohu jen souhlasit a přitakávat. Sama se někdy v duchu povzbuzuji, abych se u lékaře dokázala zeptat na všechno, co potřebuji vědět vzhledem ke svému zdravotnímu stavu. Nedávno jsem byla velmi mile překvapena, když mě zubař podrobně seznámil s tím, co mi bude v ústech dělat, jaké použije materiály a jak to bude dlouho trvat. A i to, že mě to nebude bolet. A na závěr mě poučil, jaký vývoj mohu očekávat v dalších dnech. Takovou komunikaci bych uvítala všude.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA