Bechyňské slavnosti dopadly na jedničku
Foto: autorka

Bechyňské slavnosti dopadly na jedničku

30. 7. 2018

Léto na jihu Čech je plné různých městských slavností, trhů, hudebních festivalů a dalších kulturních akcí. Tento víkend se k pořadatelům přiřadila i Bechyně.

Na Náměstí T. G. Masaryka se konaly jako každoročně keramické trhy, jichž se zúčastnilo nejméně 70 prodejců. K vidění byla většinou opravdu keramika, ale vedle ní i sklo, kameny, šperky, proutěné zboží, originální látkové tašky a doplňky. Nikde nebyly nevkusné univerzální suvenýry, jaké se často nabízejí turistům v centru Prahy.

Krátce po zahájení slavnosti se na náměstí sjelo odhadem 70 - 80 motorek, z nichž převažovaly silné stroje značky Harley - Davidson. Pro milovníky motorismu to byla skutečná pastva pro oči. Úderem desáté se však kolona dala do pohybu a město opustila.

Na pódiu u parku v dolní části náměstí začala hrát již několik desetiletí oblíbená jihočeská dechovka Budvarka. Po ní pak v odpoledních hodinách následovala vystoupení dalších hudebních skupin, tentokrát spíše pro mladší.

Mezitím v lázeňském parku poblíže nádraží probíhala poněkud recesistická soutěž zvaná Koloběžková Grand Prix, letos již 46. ročník. Té se zúčastnili mladí i starší s koloběžkami všeho druhu včetně podomácku zhotovených "strojů".

Ačkoliv jsme se v Bechyni nezdržely vzhledem k horšímu autobusovému spojení o víkendu celý den a neviděly zdaleka vše nabízené, mohu říct, že se sobotní oslava návštěvníkům opravdu vydařila.

Mě osobně potěšil trh a nablýskané motorky. Třešničkou na dortu pak pro mě bylo setkání s mým někdejším posluchačem z kurzu němčiny v jazykové škole v Českých Budějovicích, panem Ludvíkem Petrem, manažerem a zpěvákem Budvarky.  Viděli jsme se po 36 letech. Ale o tom až třeba někdy příště.

Teď se, prosím, se mnou podívejte na několik záběrů ze sobotní Bechyně.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Ahoj Zuzko, zazpívala sis taky? V Bechyni jsem byla kdysi jako svobodná holka a od té doby ne. Ale ráda bych se tam někdy podívala.
Ilona Erika Kolář
V Bechyni to žije.:)
Marie Doušová
Oprava... Zuzko nevím proč zrovna Vám dávám do jména s, když vím , že tam patří Z. Ještě jednou se moc omlouvám a příště už si to budu po sobě vždy důkladně číst. Nezlobte se!
Marie Doušová
Motorky fajn, keramika taky. Zusko dík za pěknou procházku po trhu.Já jezdím na trhy s keramikou do Berouna , kde to mám blíže domova.
Jiří Libánský
Odpovídám na dotaz Hanky Rypáčkové: Nedojel. Pokazila se mi navigace a bloudil jsem po Jižních Čechách. Když jsem se si na pumpě koupil automapu a blížil se k Bechyni, už jsem od Zuzany věděl, že motorky odjíždějí. Jel jsem tedy rovnou za holkama do Týna a počkal tam na ně.
Jana Šenbergerová
Díky za přiblížení zajímavé akce.
Marcela Pivcová
Bechyňské trhy se nabízejí ke srovnání s podobnými, také každoročně opakovanými trhy v Berouně . Ty berounské jsou sice ještě o trochu rozsáhlejší, ale bechyňské jsou stejně pěkné. Budete-li mít třeba příští léto možnost, přijeďte se podívat!
Věra Ježková
Bechyně je krásná, keramické trhy miluju. Jinak na mě asi moc velký šrumec.
Jitka Mošovská
Zuzko, hezký zážitek, Bechyni znám, keramickou školu, zámek i lázně.
Naděžda Špásová
Zuzko, to je hemžení. V Bechyni jsem nikdy nebyla, vím, že jsou tam lázně. Muselo to být moc pěkné, soudě podle hezkých fotek. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...