ilustrační foto: pixabay.com
Pozor na výměnu peněz a platby při zahraniční dovolené
15. 7. 2018Při výběru dovolené v zahraničí věnujeme hodně pozornosti destinaci, ubytování, stravě, dopravnímu prostředku, a samozřejmě také vhodnému oblečení. Řešíme otázku léků, případně očkování, různých druhů pojištění. Ne všichni však s dostatečným předstihem řeší otázku financí během pobytu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Kuchta
17.7.2018 19:17
Základem je, vědět jaké podmínky má moje banka (stačí umět číst). Proto vím, že na kartu Spořky bez problémů vyberu všude, kde má pobočky její matka "Erste". Pro jiné případy mám ještě pár tisíc na účtu EQUA banky, kterou použiju tam kde to jinak nejde. Přítelkyně má Reiffeisenku a tak to má všude bez problémů. Ještě jednou - základním předpokladem je, umět číst.
Zuzana Pivcová
15.7.2018 16:06
Pokud jsem si v Berlíně nebo v Pafosu na Kypru vybrala eura z bankomatu (mezi bankami byl nepatrný rozdíl), vždy jsem pak doma zjistila, že si banka strhla něco přes 100 Kč.
Marcela Pivcová
15.7.2018 14:44
Jedu-li někdy (většinou na krátký pobyt) za hranice, beru si již s sebou přiměřenou finanční částku. Poučila jsem se už před lety, když výměna peněz o víkendu v Bavorsku byla téměř neuskutečnitelná. I když dnes už je to zřejmě jiné.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.7.2018 07:35
V Albánii jsem výměnu peněz řešila tak, že jsem si zakoupila v místním obchodě vodu a vrátily mi zbytek peněz v lekách. Jednalo se ale o cca 10EUR. Je dobře při cestě do této destinace mít drobné bankovky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA