Vítejte v Třeboni
Foto: autorka

Vítejte v Třeboni

26. 6. 2018

Vítejte v Třeboni, lázeňském městečku v jižních Čechách. Uprostřed krásné krajiny, rybníků a rašeliny z okolních lesů na koupele.

Letos v květnu uplynulo 135 let od založení Bertiných slatinných lázní. Založil je učitel Václav Hucek dle inspirace západočeských lázní. Byly pojmenovány po jeho dceři Bertě. Kolem nich protéká Zlatá stoka a léčí se zde pohybové ústrojí.

Třeboň začala vzkvétat, stala se vyhledávaným místem pro relaxaci a obnovu tělesné a duševní kondice. Proto byly ještě vystavěny v roce 1975 moderní Lázně Aurora. Dnes se tu léčí bolestivé stavy páteře a kloubů, poúrazové a pooperační stavy.

Třeboň jsem navštívila několikrát, říká se jí město kol. Můžete se projet kolem rybníka Svět, zaplavat v bazénu Aurora se slanou vodou, vířivkou a saunou a jen tak relaxovat.

Poukaz na pobyt, třeba víkend nebo týden je vhodným dárkem.

 

cestování
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Budím se ze sna, noc je mi těsná vzpomínkou přiléhavou, mlhavé stíny, přiznané viny dnes ještě neodplavou. Milostná slova znova a znova vlastní si příběh žila, a zrnka hněvu jen bez oděvu v mysli se uchytila. Cit staví stráže, víc nedokáže, končí nám poločasy, a v skráni bílé pak pošetile hledám tři zlaté vlasy. Okolo Třeboně, v té krásné krajině, jezdí se na kole opravdu báječně.
Jitka Mošovská
Například doporučuji: Prima Last Moment - 2x ubytování s polopenzí, 1x slatinná koupel, ,lx masáž vonnými oleji Berta, 1x mechanická masáž Hydrojet, v Bertiných lázních.
Lidmila Nejedlá
Jitu, bezva informace. Nikdy jsem v Třeboni nebyla, ale ráda bych tam alespoň víkend prožila.
Hana Rypáčková
Často jsme tam pobývali s dětmi.Parádně se tam jezdí na kole, ale v lázních jsem tam nikdy nebyla. Jitko,to asi bylo leháro....
Elena Valeriánová
Moc hezká pozvánka.
Jiří Hudeček
Ahoj Jitko. Také rádi vzpomínáme na tyto krásné lázně. Děkujeme za připomínku a fotografie.
Eva Mužíková
Jitko ráda jsem se podívala na místa mně neznámá.. Díky
Marie Ženatová
V Třeboni jsme byli také dvakrát. Byli jsme v Doubí s dětmi na týdenní sportovní dovolené, která nám všem dala zabrat - padesát kilometrů na kolách, sjížděli jsme Lužnici, jezdili na skifu na rybníku Svět a měli další sportování - spali jsme v obyčejných stanech... Vždy v neděli jsme si dali od sportování volno a šli pěšky do Třeboně, prochodili celé městečko až k sanatoriu a podívali se i na druhou stranu jeho okolí - teď bych to tam asi nepoznala, protože jsme tam byli před více než 30 roky, ale na fotečky jsem se moc ráda podívala, díky moc za připomenutí...
Věra Ježková
V Třeboni jsme byli dvakrát; bydleli jsme v Auroře. Město je krásné a zajímavé, okolí také.
Naděžda Špásová
Jitko, taky jsem si vzpomněla na pobyt v Třeboni před několika lety. Hlavně psům se líbila plavba lodí. Doufám, že se nám ještě někdy podaří toto město navštívit. Fotky jsou moc pěkné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.