Jednoduchý recept, jak mít barvené vlasy krásné a lesklé
Ilustrační foto: ingimage.com

Jednoduchý recept, jak mít barvené vlasy krásné a lesklé

25. 6. 2018

Dámy, našla jsem a ráda předávám dál jednoduchý recept na to, aby vaše vlasy byly krásně lesklé, pevné a zdravé. Vím, že barvené vlasy dostávají lidově řečeno na frak. A hlavně v létě.

Myslím, že každá má doma tyto suroviny, co jsou potřeba.

Suroviny pro přípravu zábalu

20 gr. čerstvého droždí nebo 3 gr. sušeného (1 lžička) 
2 dcl mléka 
1 čajová lžička medu

Mléko zahřejeme na 30-35 stupňů, vmícháme kvasnice a poté v mléce rozmícháme med. Necháme 15-20 minut odstát, aby směs mírně fermentovala.

Před aplikací směsi si nejprve umyjte vlasy, aby byly čisté a vlhké. Potom dejte připravenou směs přímo ke kořínkům vlasů. Směs musí být všude po celé délce vlasů i na pokožce. Na hlavu si dejte sprchovací čepici nebo tu, která bývá součástí barvy na vlasy. A přikryjte teplým ručníkem. 

Nechte působit asi 30 minut. 

Potom si vlasy dobře umyjte šamponem. Aplikujte 2x týdně po dobu 2 měsíců.

Recept mi doporučila moje kamarádka - kadeřnice. 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Čadová
Vlasy si barvím za 5-6 týdnů 50 let. Nepoužívám ani kondicionér, vlasy se dříve mastí. Určitě tuto masku na vlasy v žádném kadeřnictví nepoužívají.
Marie Doušová
Zábal si určitě na hlavu nedám,ale možná , že někomu pomáhá.
Naděžda Špásová
Dano, díky za radu, ale obávám se, že bych tu dvouměsíční aplikaci silně nezvládla. Dcera si myje hlavu moukou a je moc spokojená, ale vlasy si nebarví.
Alena Tollarová
Poslední dobou se mi moje mnoho let barvené vlasy začaly silně nelíbit. Změnila jsem šampon i kondicionér a zdají se mi lepší. Počkám si na zprávu, jestli funguje tento recept.
Jana Kollinová
Od dětství jsem měla nekvalitní vlasy a moc mě to trápilo. Tak trochu jsem záviděla hřívy svým spolužačkám. Na hlavu si ve svých 73 letech nic nepatlám. Chodím ke kadeřníkovi (mladému muži) a děkuji za jeho profesionální přístup. Střih i barvu nechám na něm. Cítím se dobře a pokud se setkávám s přáteli vím, že vidí profesionální ošetření.
Jitka Caklová
V pětatřiceti letech mě moje šediny začaly silně nebavit, neboť jsem před předčasným šedivěním byla černovláska. Vlasy si barvím stále stejnou značkou Palette Intensive Color Creme každý šestý týden už 34 let a bez jakýchkoliv hokusů - pokusů mám vlasy pevné, krásně lesklé, snadno udržovatelné. Neumím si představit, tuto proceduru opakovat 2x týdně a ještě k tomu po dobu dvou měsíců.
Kateřina Baziková
Vlasy si barvím hennou, která je udržuje silné a lesklé.
Zuzana Pivcová
Pamatuji si, jak jsem někde po pubertě četla o šlechtičnách, které se koupaly třeba v mléce. Tak jsem si naplácala mléko na hlavu. To tam žluklo a velmi zapáchalo. Chemicky barvené vlasy sice nemám, ale Tvůj recept příležitostně vyzkouším, jen na svůj kratičký střih snížím dávku. :-D
ivana kosťunová
Dano, určitě to vyzkouším. Svého času jsem si na radu také kadeřnice patlala na vlasy vaječný žloutek. Nepomohlo, snad teď budu úspěšnější.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.