Poklidné pražské ráno
FOTO: autorka

Poklidné pražské ráno

19. 6. 2018

Je krátce po půl osmé. Vycházím z domu. Je polojasno, vane mírný vánek. Vpravo od našeho domu se shromažďují děti před školou, vlevo vedou rodiče do školky své malé caparty. V naší jednosměrné části ulice nejede žádné auto v protisměru.  Křižovatku u školy střeží sympatický policista. V zahradě školky radostně cvrlikají ptáčci. Okolí popelnic a kontejnerů je uklizené.

Směřuji doleva k hlavní ulici na tramvaj. Na přechodu mi ukázněný řidič auta dává přednost. Tramvaj přijíždí včas. Je poloprázdná. Cestující poklidně sedí, zahloubaní do svých myšlenek. Tramvaj pomalu přejíždí přes Libeňský most, který se pod její tíhou ani nezachvěje. Vystupuji na Palmovce a vcházím do metra. Jezdící schody jsou v provozu. Usměvavá kamelotka nabízí zdarma deník Metro. Cestující spořádaně čekají na nástupišti. Nikdo se s nikým nepere, nikdo nepadá do kolejiště. Vystupuji na stanici Vysočanská. Po jedoucích schodech stoupám, protože mi v cestě nepřekáží žádný spoluobčan, stojící proti předpisům v jejich levé části.

Mířím k Rokytce. Na pěšinkách po jejích obou březích venčí nepracující důchodci a důchodkyně své roztomilé pejsky. V čisté říčce se cachtá kachní rodinka. Přicházím k domu, kde bydlí můj přítel. Jsem u cíle.

Nuda, co?

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Jitko, děkuji ti za jiný pohled. Pokud to bylo myšleno dobře, omlouvám se. Nerada bych tu vytvářela vztahové hnusno – dusno. Elenko, díky. :-)
Elena Valeriánová
Ano Věrko, nuda, ale kéž by taková to "nudná" rána byla v naší stověžaté navěky věků. Všechno má své kouzlo, každý den, každé ráno, jen se musíme naučit to kouzlo vnímat.
Jitka Caklová
Věrko, osobně v tom žádnou jízlivost nevnímám. Pravda, do Prahy jedu jen občas a je to opravdu jako sen, ale v porovnání, například s "Pondělky Jindřicha Šídla" je to dost odlišný pohled. Nicméně Ti ze srdce přeji, že takto optimisticky Prahu vidíš :-)
Věra Ježková
Zdenko, nevím, proč opět to vykání, když se máme v přátelích. A té jízlivosti nerozumím už vůbec.
Zdenka Jírová
A pak jste se probudila, že.
Eliška Murasová
Věrko, díky, vybavila se mi příhoda mé přítelkyně.Před pár léty byla v Anglii s mužem u přátel.Jeli vlakem.Při zpáteční cestě domů, s dvěma velkými kufry, je zastihla železnici stávka.Jeli tedy oklikou, s velkými prostoji, dlouho.A ona mi pak vyprávěla."Úžasné, viděli jsme neznáma místa, vesnickou svadbu, zašli jsme si do hospůdky...." a to všechno navíc, no paráda. Je to tedy na nás, jak chceme vidět a vnímat, že?
Věra Ježková
Děkuji moc. Jsem ráda, že jsem vnesla do vašich životů trochu virtuální pohody. :-)
Jana Šenbergerová
Takové nudě říkám pohoda. Ráda se nudím denně. Hezký počin k udržení rovnováhy. :-)
Libuše Křapová
Věrko, :-) Ať je té nudy pro každého z nás co nejvíce :-)
Jitka Caklová
Věrko díky. Až každý každému nechá co jeho jest, pak bude na světě lépe a radostněji ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...