Zapomeňte na levanduli. Je tu šalvěj
Ilustrační foto: pinterest.com a youtube.com

Zapomeňte na levanduli. Je tu šalvěj

18. 6. 2018

V poslední době je velmi módní levandule. Zaplavila zahrady, její motivy se objevují jako dekorace na nádobí, na prostírání, na látkách. Stejně zajímavá, ne-li zajímavější je však šalvěj. Zdá se, že levanduli šlape na paty.

zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Právě středomořské květeně se na mé zahradě daří.Dnes jsem zase stříhala tvořila voničky z levandule, šalvěj odkvétá na záhonu a po odkvëtu ji ostříhám , pokládám na ochranu před plži mezi cukety..
Margita Melegova
Mam salvej v byte na kvetinove stene, je u nas pokusnym novackem stejne jako citronovy tymian, cekam jestli porostou.
Zdenka Jírová
Před lety jsem si koupila na trhu sazeničku šalvěje. Měla jsem ji v květináči na balkoně, ale moc se jí nedařilo. Dala jsem ji dceři na zahrádku. Po roce jsem tam přijela a ohromil mne krásný, nádherně kvetoucí keř. Ptala jsem se, co to je. No přece ta tvoje šalvěj, řekla dcera. Tak mám každoročně postaráno o prostředek ke kloktání v zimě, pokud začnete kloktat včas, určitě zabere. Mám to vyzkoušené.
Jana Šenbergerová
Levandule se mi líbí, ale její vůně mi není příjemná. Šalvějí teď kloktám, a i když mi také nevoní, pomáhá.
Marie Doušová
Mám na zahrádce šalvěj , krásně kvete a je opravdu dekorativní a je nenáročná.
Blanka Macháčková
Obě kvetou krásně, ale levandule krásně voní, což se o šalvěji říci nedá. (Alespoň já to tak CÍTÍM).
Zuzana Pivcová
Na trzích jsou k mání celé levandulové stánky, kde jsou drahé dekorační a kosmetické výrobky, dovezené většinou z Francie. Šalvěj mám spojenou s dětstvím, kdy nám ji maminka dávala ke kloktání při zánětech v krku. Tady ty fialové koberce jsou krásné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody