Starosti v penzi nemizí. Naopak
Ilustrační foto: pixabay.com

Starosti v penzi nemizí. Naopak

15. 6. 2018

Ty se máš, jsi v penzi a nemáš žádné starosti. To někdy mladí říkají seniorům. Ano, v mládí mají mnozí lidé naivní představu, že čím je člověk starší, tím klidnější a pohodovější život má. Tak, jak to je?

psychika senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.3 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Když je řeč o padesátnících - to snad nikdo nemyslí vážně, že by byl senior. Já se ve 52 letech podruhé vdávala , užívala si nový život. Pracovala jsem déle, než bych musela, ještě při důchodu jsem pracovala na kratší úvazek, dokud mou práci nezrušili tím, že mne nahradil automat. Nebýt toho, že mám pohybové potíže, tak bych ještě ráda chodila na výlety, ale nejde to. Tak jsem ráda, že jsem si našla i60 a mohu cestovat s těmi mladšími po celém světě.
Olga Škopánová
Jen bych chtěla připomenout že v anglosaských zemích se seniorem nazýval ten komu do rodiny přibyla nová generace otec byl senior syn junior bez ohledu na věk.
Hana Rypáčková
Ani ty průzkumy nečtu, co mi pomohou, žiji si jak nejlépe mohu..Starost o zdraví mají všichni, jen jsem opatrnější.
Zuzana Pivcová
Dobře, je sociologický průzkum, něco zjistí, a dál? Má to směřovat k nějakému vylepšení? Nebo jsou to jen statistické údaje do celoevropského či světového výzkumu?
Martina Salingerová
Zajímalo by mě, co má taková paní socioložka na starosti.Kolik jen je takových zbytečných povolání? Vystudovaných za co? Pokud za své, tak prosím. Připomíná mi to jednu "sociologickou" studii z mé bývalé práce. Nápor práce se nedal zvládat, tak vedení povolalo do práce tyto studijní pracovníky. Výsledek jejich studie zněl: "Ať ty rychlejší pomáhají těm pomalejším." Opravdu výsledek hodný všech socioložek na zeměkouli, o ceně za provedenou studii ani nemluvě. Pamatuji si dobu, kdy pracovníci nad 50 let byli označováni jako vyhořelý odpad společnosti. Tohle je - snad - pryč, tak alespoň nějaký pokrok. Ale do 50níků si rýpnout musíme, kdyby na sůl nebylo.
Libuše Křapová
Liborku, hned v mém prvním komentáři si přečteš, že s obsahem článku souhlasím. Co mi vadí, tak to je fakt, že socioložky by měly znát a správně používat věkové kategorie. Tato neznalost z mého pohledu jejich výzkum velmi znevažuje, je neobjektivní a nepravdivý.
Jarmila Fialová
schůzku s kamarádkou,návštěvu výstavy nebo hlídání vnoučků tedy nepovažuji za starosti,ale za radosti.Jediná moje starost je starost o zdraví,ale tu mají i mladí.
Zdenka Hillová
Věk 50let senior ??? v nejlepším věku :))
Libor Farský
Tak koukám, jak zatím všem vadí ten zmíněný věk 50, ale uniká to podstatné z článku, kde autorka celou problematiku rozebírá logicky a správně. Z mého pohledu však je daleko nejhorší starost se zdravotními problémy, které ve stáří rostou.
Marie Faldynová
Také nám v práci říkali, že senior je člověk od 65 let. Co se týče starostí a hodnocení života - asi záleží na povaze. Někdo je vděčný i za maličkosti, jiný si stěžuje celý život a kazí náladu těm okolo. Jsem ráda, že na íčku se setkávám s těmi, kdo mají důvod se o něco snažit a snahu se domluvit s ostatními. To pak člověk překousne i nějaký ten zdravotní, finanční nebo společenský problém.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%