Nákladové nádraží Žižkov opět v plamenech
ilustrační foto: pixabay.com

Nákladové nádraží Žižkov opět v plamenech

5. 6. 2018

Po sobotní půlnoci se z ulice ozvalo strašlivé kvílení. Přijely sem tři modře blikající hasičské cisterny a jedna blikající policejní hlídka. Vyhlédl jsem z terasy. Nočnímu vrátnému se nakonec podařilo hasičům otevřít zamčená vrata nádraží.  Auta tentokrát zajela hodně daleko, do areálu nádraží.

Podíval jsem se k plamenům. V měsíčním světle se nahoru valil černý dým. Nemá tam už ale co hořet! Koleje jsou vytrhány, železniční budovy srovnány se zemí. Železniční dřevěné pražce, na otop Ukrajincům, byly už dávno spáleny. Roste tam už jenom žlutá tráva!

Zatímco hasiči stříkali českou vodu do plamenů, z vedlejší budovy se linula jásavá diskotéková hudba amerických černochů.

Za krátkou chvíli už šla nahoru jenom bílá pára. Krásně zářila v měsíčním svitu.

V době nastupujícího a dlouhodobého sucha nemáme na Žižkově ani jednu požární nádrž s hasičskou vodou! Za druhé války i po ní dokonce i já pamatuji tři! Voda z Vltavy je ale pro hasiče moc daleko!

V téhle oblasti náš Žižkov vůbec tohle nepředvídá! V krátké době tu hořelo už třikrát! Skoro každý týden!!!

 

                       

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Tak jsem si přečetl, že na nákladovém nádraží hořelo. Tak nějak se mi na jazyk dere otázka: No a co? Článek totiž kromě toho, že tam něco hořelo a nejsou už tam požární nádrže nemá žádný obsah.
Mirek Hahn
Ve městech se požární nádrže už málo používají, není jich třeba. Jejich funkci převzaly požární hydranty, které jsou napojené na vodovodní řád a slouží jako zdroj vody pro hasiče. Buď pro přímé připojení hadic nebo pro plnění požárních cisteren.
Zuzana Pivcová
No, s vlastním snímkem, jak znovu opakuji, by to bylo jednoznačně lepší, než když musím vyhledat v cizí veřejné fotogalerii nějakou fotku pod heslem "požár". Dají se přece pořídit i noční snímky. Budu se těšit na spolupráci.
ivana kosťunová
A co tam tedy hořelo ??
Věra Ježková
Sláva vykřičníkům!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...