Lékaři a "lékaři"
ilustrační foto: pixabay.com

Lékaři a "lékaři"

29. 5. 2018

Nepatřím k lidem, kteří mají tendenci zobecňovat. Tomu ostatně odpovídá i zvolený název článku. Nikdy bych neřekla, že lékaři u nás celkově za moc nestojí, právě tak, jako je neoznačím všechny za vynikající odborníky, kterých si bez výjimky vážím.

Medicína je povolání nesporně velmi náročné a sama bych ho vykonávat nemohla. Ale i ve zdravotnictví pracovali a pracují, právě tak jako v jiných oborech, lidé různí.

Na tomto místě, tedy hned na začátku, vyslovuji své uznání všem lékařům, kteří svým povoláním žijí a vkládají do něj kromě svých znalostí i kus svého srdce. Pro které není člověk jen pacient s diagnózou, ale lidská bytost, které je třeba pomoci, jak jen to je možné. Byli takoví a rozhodně jsou i dnes a právem se jim dostalo ocenění doma i v cizině.

Za svůj život jsem se setkala s různými lékaři. Někdo z nich mě doslova zachránil v kritickém stavu, jiný mě málem připravil o život. Někdo byl nesmírně lidský a skvělý odborník, pro jiného jsem byla kus a jeho chování hraničilo s arogancí, někdo si přímo nebo náznakově řekl o úplatek a jeden mě v mládí v ordinaci pravidelně obtěžoval. Zažila jsem i lékaře opilé a lékaře, kteří byli pouhými úředníky, nedodržovali pracovní dobu, vytráceli se z ordinace na hodinu zadním vchodem a řadu úkonů za ně vykonávaly sestry. Potkala jsem lékaře, který špatně určil diagnózu i léčbu, a dalšího, který ho pak z kolegiality kryl.

Já jsem v raném dětství málem umřela na černý kašel spojený se zápalem plic, který pan doktor narozdíl od mé matky nepoznal, později mi byly v 10 letech zbytečně odstraněny obojí mandle, od 15 let jsem byla "vyživována" pravidelnou hormonální léčbou, ve 20 letech jsem kvůli poruše spánku užívala půl roku silná hypnotika, ve 23 letech mi bylo kvůli kašli a celkovému nejasnému rentgenovému snímku vysloveno podezření na TBC a od tří lékařů bez propojení jsem dostala za sebou trojí různá antibiotika, ve 32 letech .... ne, tady raději už dost, některé zážitky jsou opravdu ještě po letech velmi citlivé a příliš osobní. Byly mi doporučovány i některé operace, na které jsem nepřistoupila, a věřím, že už je potřebovat nebudu a ty "závadné" orgány, které už bych neměla, mi doslouží až do konce.

Patřím k těm, jejichž krédem je "Lékař léčí, příroda uzdravuje". A nad tím vším cítím ještě člověka se svými sebeuzdravovacími schopnostmi. Přála bych si, aby tyto jednotlivé složky byly v symbióze a navzájem se nepotíraly. A opravdu mě potěší, když se setkám s takovým přístupem i u některých lékařů klasické medicíny, kteří vědí, že je dobře se podívat "i za roh". Jsme přece součástí velkého vesmírného dění, v němž máme každý své malé, ale jedinečné místo. Nemáme identické obtíže a nemoci a ani léčba nemůže být pro nás všechny stejně daná a účinná.
 






Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Já věřím , že elektrolýzou se voda mění na jedné straně v živou vodu a na druhé straně v mrtvou vodu. Já vím zní to pro některé lidi jako v pohádce ,ale ono to opravdu funguje. Když jsem byla v nemocnici po operaci břicha ,tak mi manžel nosil do nemocnice jím takto upravenou vodu ,kterou jsem si jizvu několikrát denně polévala a ona se mi rychle hojila. Doktor žasnul jak je možné , že se mi jizva tak pěkně hojí. Tak jsem se mu přiznala , že si každou chvilku potírám jizvu vodou ,kterou mi přinesl manžel a denně mi vytvářel novou.Doktor souhlasil s používáním a já mohla jít brzo domů, neboť tak pěkně a rychle zahojenou jizvu nezažil. Paní ,která ležela vedle mě se také ke mě po reakci lékaře přidala/potírala vodou/ a i ona mohla předčasně z nemocnice odejít. Možná , že se říká víra Tvá tě uzdraví , ale nám voda opravdu zkrátila pobyt v nemocnici.
Jiří Libánský
Ona paní Olgo vlastně ani žádnou energii tak jak jsme energii zvyklí označovat nemá. Ona toho má hodně málo. Hlavně jen určitý potenciál. svoje vlastnosti i energetický potenciál získává až podle interakčních vazeb na ostatní částice. Proto až s těmito vazbami se rozhodne, zda částice vytvoří nějaké nehmotné vlnění a nebo hmotu. Atomový výbuch není správný správný příklad. Ten mohou vytvořit částice až když se interakčními vazbami podílejí na některých atomárních strukturách a už tedy tvoří hmotné struktury. Světlo, i když má foton energii, k jadernému výbuchu nepřivedete. Přes to že se také skládá ze stejných kvantových částic, částice tvoří strukturu s vlnovou, nikoliv hmotnou funkcí.
Libuše Křapová
Homeopatie - nerozumím principu otisku v kapce vody, nechápu ji - a pomáhá mi. Jako zdravotní sestra jsem vždy obhajovala medicinu klasickou a nad alternativní kroutila hlavou. Pak se mi stalo, že na týdenním kurzu mimo mé obydlí mne strašlivě rozbolely zuby a dostala jsem i zánět dásní. Horečka, otoky, analgetika nezabírala. Má spolubydlící mi nabídla homeopatika proti bolesti a ve svém zoufalství jsem si jednu mrňavou tabletku vzala. Kupodivu do půl hodiny se bolest zmírnila a s pomocí těchto homeopatik jsem tam ten týden vydržela. Nyní je používám i na nespavost, léčil se jimi i můj vnuk a další. Myslím, že bolest zubů zná každý z nás a chápe, že se asi těžko dá ovlivnit pouze autosugescí, když ani silná analgetika ve vysokých dávkách nezabírala.
Libuše Křapová
Uf, dočetla jsem si příspěvek pana Semelky do konce, ale moc mu nerozumím. Nikdo mne v ordinaci nikdy násilím nesvlékal, neporoučel, kterou část oděvu si mám svléknout, vždy byly v případě potřeby v ordinaci paravány. Pokud sem nějaké vyšetření nechtěla, odmítalaj sem a bylo mi vysvětlováno. Co se týká pitvy, okopírovala jsem zde panu S. odkaz. Třeba ho o v jeho rozhořčení trochu uklidní ***** Anatomická pitva smí být provedena, jen pokud úmrtí nenastalo za okolností, které by vyžadovaly provedení pitvy patologicko-anatomické, zdravotní nebo soudní. S provedením anatomické pitvy musí také zemřelý ještě před smrtí projevit výslovný souhlas, který se obvykle projevuje tak, že dotyčný uzavře s vybraným anatomickým ústavem smlouvu o darování. Dárce není za poskytnutí svého těla nijak finančně odměněn a součástí darovací smlouvy bývá obvykle i klauzule, že anatomický ústav má právo tělo odmítnout.
Jiří Libánský
Přečetl jsem si hrdinsky obsáhlý příspěvek pana Semelka celý. Jeho názory mi připoměly dobu, kdy lékař nemohl vidět, natož se ji dotknout, pacientku svlečenou. Jen mu pacientka na panence ukazovala, kde ji to bolí. Když lékaři, mají pochybnosti, že smrt mohla nastat špatnou léčbou a nebo špatně provedenou operací, je dobře, když mají možnost to prověřit pitvou. Je to v zájmu lékařské vědy. Pan Semelko hlavně naprosto pominul všeobecné respektované zákonné právo pacienta odmítnout jakékoliv lékařské vyšetření, lékařský zákrok, hospitalizaci a nebo jakéhokoliv konkrétního lékaře. I žena má právo odmítnout jakékoliv vyšetření, se kterým nesouhlasí.
Olga Škopánová
Ale přece každá kvantová částice nese určité neměnné množství energie kvantum od toho ten název které nejde ani přidat ani ubrat jen změnit na záření třeba při atomovém výbuchu kde lze právě pomocí kvant vypočítat jeho sílu.
Jiří Libánský
Nikoliv paní Olgo. Sice člověk určitou drobnou informační stopu zanechává neustále v prostředí, ve kterém se pohybuje, ovšem skutečná, cílená práce s energií je mnohem složitější. Ale máte pravdu v tom, že voda je asi nejvhodnější médium, které lze případně upravit i k léčení. Ale to už bychom se vrátili zase k chování kvantových částic a bylo by to na dlouhé povídání.
Olga Škopánová
Milý pane Libáňský to byste teda vkládal do vody informace vždy když vezmete do ruky sklenici s vodou nebo se jdete koupat? A ta voda potom léčí ? To je fakt geniální.
Věra Halátová
Pane Bože. Ten příspěvek pana Davida Smelka, to má všechno z vlastní zkušenosti? Lékař je nejen zaměstnání, ale povolání. Nikdy jsem se nesetkala s lékařem, který by mne chtěl jakýmkoliv způsobem zneužít. Nemyslím tím, že teď, když jsem stará, by mne chtěl mladý lékař zneužít sexuálně. Ten David Smelko, to bude asi hodně složitý pacient.
David Smelko
Dobrý den, musím reagovat na toto téma, protože je velmi důležité a bohužel tento problém nikdo neřeší. Lékaři jsou dnes arogantní a mají obrovskou moc, mají větší moc, než poslanci, které volíme, bohužel je to pravda a nikdo s tím bohužel nic nedělá, lidi nedemonstrují a lékaři se Nám smějí. Víte, že od poloviny roku 2016 se schválila novela zákona o pitvách člověka, kterou protlačili lékaři, jde o to, že když si člověk po své smrti nepřeje pitvu, nebo jeho rodina, tak má bohužel smůlu, protože poslední slovo má lékař, chápete to vůbec, lékař-cizí člověk rozhoduje i proti vaší vůli, zda budete po své smrti pitván či nikoliv. I když dáte jasný nesouhlas, tak poslední slovo má lékař a vy nemáte šanci to změnit, rozhodují o vašem těle, bez Vás, prostě šokující. Dále co se týká velmi intimních prohlídek hlavně u žen, tak bohužel nejsou v ordinacích našich lékařů dodržovány ty nej-základnější lidská práva, žena je mnohdy nucena se svlékat proti vlastní vůli a přesvědčení před cizím mužem-lékařem, je nucena mnohdy se svlékat do naha a ukazovat své intimní ženské partie i proti své vůli, pokud se jenom trochu odradí, tak je ihned označena za problematickou osobu a nikdo neřeší základní právo člověka, že musí žena souhlasit s takovou prohlídkou, navíc je jí argumentováno, že je to přeci lékař a že jich vidí každý den tolik, že to přeci nemůže vadit, ženy nemají právo volby, jsou zneužívány, aby se svlékaly před cizí osobou opačného pohlaví, ženy nemají právo volby si určit sama, kde chce žena rodit a s kým, zda chce u toho lékaře opačného pohlaví či nikoliv, zda chce rodit doma s porodní asistentkou či nikoliv, žena při porodu musí roztahovat nohy mnohdy před cizím mužem lékařem i když je to pro ní velmi potupné, je to ponižování a zneužívání lidské bytosti, je to znásilnění, kdyby tohle někdo udělal na ulici, tak by to byl trestný čin, ale najednou ve zdravotnictví práva a ochrana člověka zde bohužel nějak neplatí, nenarodil jsem se, aby mi cizí chlap včetně lékaře sahal proti vůli mé ženy mezi její nohy či na její prsa, okukoval jí, díval se, jak moje žena rodí, je zajímavé, že na gynekologii a v porodnictví jsou klienty jen ženy a proto se ví, že tam vždy přijde jen žena, ale mnohdy jí vyšetřuje muž lékař, toto je skandální !!! Žena musí mít právo na výběr lékaře včetně pohlaví,musí být upozorněna na takovou prohlídku s možností odmítnutí a případného písemného souhlasu či doprovodu jejího muže či přítele, na západě je úplně základní věc. Lékaři rozhodují o Nás, kde se máme narodit, lékaři rozhodují, zda po naší smrti Nás nebo naše rodiče či děti budou pitvat, lékaři nemají a nesmí nikomu nic nařizovat, můžou jen doporučit. Mnohdy jsou ženy při vyšetření mužem sexuálně obtěžovány, jsou nuceny, aby se svlékaly i když to není potřeba, nejsou vůbec zakryté například nějakou látkou a tak, svlékají se před očima lékařů, přitom ve světě je úplně běžné, že žena si odloží a až je připravená, tak lékař musí nejprve zaklepat a až dotyčná dá pokyn, tak teprve může lékař přijít a to jen ze souhlasem dotyčné ženy, bohužel v naší zemi tohle vůbec nefunguje, je mnoho skutečných případů ve zdravotnictví, kde jsou naše ženy, naše matky, milenky, dcery sexuálně zneužívány, ale bohužel se ženy stydí o tom mluvit a navíc ani neví, kam si mají jít stěžovat, kdo jim uvěří, pokud si bude žena stěžovat na lékařskou komoru, nebo na ministerstvo zdravotnictví, tak tam jsou zase lékaři, kteří nikdy nepůjdou proti lékařům, lékaři rozhodují zase jen o lékařích, velmi zajímavé. Nenarodil jsem se, abych skončil proti své vůli na pitevním stole, nenarodil jsem se, aby mi cizí chlap lékař sahal mé ženě mezi nohy, nebo jí koukal na odhalená ženská prsa, toto je skandální, nikdo nesmí a nemůže nikoho nutit. Žena má mít právo na ženu lékařku, pokud si to sama přeje. U policie, nebo ve věznicích prohlíží žena ženu, muž muže, když to jde tam, tak to musí jít i dle přání i ve zdravotnictví, lékaři mají obrovskou moc, nedovolte jim ovládat naše životy !!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.