Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Zuzana Pivcová
19.9.2012 08:40
Jen ho, chlapce, nechte, ať si zadiriguje. Výjimečně! :-D
Jiří Libánský
18.9.2012 18:10
Rýmy jsou jen technická pomůcka. Básnický talent je v pohledu na svět. Bez něj ani ten nejdokonaleji zpracovaný verš není k ničemu. A když někdo veršuje i komentáře :-) To už musí mít básnění v krvi. Nenechte se odradit.
Jarmila Peerová
18.9.2012 17:20
I mě se básnička líbí Jituško,máš v sobě dar,že umíš popsat co cítíš,co vidíš a očekáváš a pěkně to vše "zabalit ".Pan Jiří to jen " brutálně " rozbalil...
Jitka Chodorová
18.9.2012 17:01
Pane Jiří,
vůbec se nezlobím,
jen úsměv na tváři,
si lehký vyrobím...
Snad máte pravdu,ale myslím si,že i tak to jde přednášet,taky hledám chyby,několikrát vyměnuji slova a ještě poslané opravuji,pokud to jde,nejsem ale žádná básnířka,takže chybička se vždy může vloudit,ale děkuji za váš názor,vždy si ho ráda přečtu.
Nina Šachová
18.9.2012 16:25
Jitko, básnička príma, Jiří na to kouká moc odborně a ještě si přitom diriguje.....
Jiří Libánský
18.9.2012 16:14
Básnička je pěkná. Taková náladovka. Jen je někde ve verší jedna vokální doba navíc a recitátorovi vzniká problém s přednesem.
Celá báseň má na každém řádku dvě doby.
Když se pak na dvě doby řekne:
"už neu-dělá nic" zní to divně. Když se to řekne tak jak je to psané, vypadne recitátor z rytmu.
Pak je vše zase na dvě doby až na poslední řádek, který je zase na tři. "a nikdo-se-nediví" stačí škrtnout "a", není potřebné, stačí čárka a hned to jde recitovat "nikdo se-nediví".
Omlouvám se že Vám do toho tak vrtám. Sám s tím mám samozřejmě také problémy, jako každý veršotepec. Taky když píšu verše, říkám si je nahlas a mávám přitom do rytmu rukama, jako bych dirigoval. Když se mi to někde nejde do rytmu rukou, mám tam chybu a musím najít jiná slova a nebo je přehodit. Někdy to není jednoduché, protože to pak dostává trochu jiný význam. To určitě znáte.
Teď mně napadlo na dvě doby: "nezmůže-také nic."
Ještě jednou se omlouvám, že i když se mi básnička líbí, hledám v ní nějaké mouchy.
:-)
Zuzana Pivcová
18.9.2012 15:12
Jsou v tom všechny podoby podzimu, lehký úsměv, ale víc nostalgie. Krásný i truchlivý, to je hezký obrat. Ale není důvod ke smutku. Podzim je svůj jako vše ostatní.