Letní odcházení

Letní odcházení

18. 9. 2012

Zrodil se letní den
s příchutí podzimu,
ráno je studené,
příprava na zimu?

Sluníčko svítí však
a modré je nebe,
krajina barví se
a ráno zebe.

To léto odchází,
splatilo dluhy,
na trůn teď usednou
podzimní mlhy.

Barevné stromoví
a úsměv jablíček,
i s draky nad hlavou
podzimní větříček.

To všechno podzim je,
i doba plískanic
a babí léto s tím
už neudělá nic.

Tak vítej podzime,
krásný i truchlivý,
přijdeš zas nepozván
a nikdo se nediví.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jen ho, chlapce, nechte, ať si zadiriguje. Výjimečně! :-D
Jiří Libánský
Rýmy jsou jen technická pomůcka. Básnický talent je v pohledu na svět. Bez něj ani ten nejdokonaleji zpracovaný verš není k ničemu. A když někdo veršuje i komentáře :-) To už musí mít básnění v krvi. Nenechte se odradit.
Jarmila Peerová
I mě se básnička líbí Jituško,máš v sobě dar,že umíš popsat co cítíš,co vidíš a očekáváš a pěkně to vše "zabalit ".Pan Jiří to jen " brutálně " rozbalil...
Jitka Chodorová
Pane Jiří, vůbec se nezlobím, jen úsměv na tváři, si lehký vyrobím... Snad máte pravdu,ale myslím si,že i tak to jde přednášet,taky hledám chyby,několikrát vyměnuji slova a ještě poslané opravuji,pokud to jde,nejsem ale žádná básnířka,takže chybička se vždy může vloudit,ale děkuji za váš názor,vždy si ho ráda přečtu.
Nina Šachová
Jitko, básnička príma, Jiří na to kouká moc odborně a ještě si přitom diriguje.....
Jiří Libánský
Básnička je pěkná. Taková náladovka. Jen je někde ve verší jedna vokální doba navíc a recitátorovi vzniká problém s přednesem. Celá báseň má na každém řádku dvě doby. Když se pak na dvě doby řekne: "už neu-dělá nic" zní to divně. Když se to řekne tak jak je to psané, vypadne recitátor z rytmu. Pak je vše zase na dvě doby až na poslední řádek, který je zase na tři. "a nikdo-se-nediví" stačí škrtnout "a", není potřebné, stačí čárka a hned to jde recitovat "nikdo se-nediví". Omlouvám se že Vám do toho tak vrtám. Sám s tím mám samozřejmě také problémy, jako každý veršotepec. Taky když píšu verše, říkám si je nahlas a mávám přitom do rytmu rukama, jako bych dirigoval. Když se mi to někde nejde do rytmu rukou, mám tam chybu a musím najít jiná slova a nebo je přehodit. Někdy to není jednoduché, protože to pak dostává trochu jiný význam. To určitě znáte. Teď mně napadlo na dvě doby: "nezmůže-také nic." Ještě jednou se omlouvám, že i když se mi básnička líbí, hledám v ní nějaké mouchy. :-)
Zuzana Pivcová
Jsou v tom všechny podoby podzimu, lehký úsměv, ale víc nostalgie. Krásný i truchlivý, to je hezký obrat. Ale není důvod ke smutku. Podzim je svůj jako vše ostatní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...