Mimonet, hejtr, FSB…Víte, co znamenají tato slova?
Ilustrační foto: pixabay.com

Mimonet, hejtr, FSB…Víte, co znamenají tato slova?

25. 5. 2018

Ty jsi ale hejtr. Pokud vám to někdo řekne, není to nic moc. Hejtr totiž hejtuje. A dát někomu hejt v v mluvě lidí žijících v současném virtuálním světě znamená, že někoho kritizuje, negativně hodnotí, poučuje. Je to počeštěná verze anglického hate, tedy nenávidět. Tak jaká podivuhodná slova je ještě dobré znát?

Český jazyk
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Pobavila jsem se! Čas ukáže, co se uchytí! Mě nejvíc rozesmál telešlofing. Ani gaučing není bez kouzla. Už se těším na volné pokračování tohoto tématu!
Libor Farský
Výborně, vítám novou přispěvatelku do našich "Hrátek s češtinou". A děkuji za inspiraci k mému příštímu příspěvku.
Jaroslav Kolín
Mně se zase líbí "biomatky".
Jarmila Komberec Jakubcová
Občas používám slovo "loser".
Libuše Křapová
Jarko, do toho :-) Taky se mi nejvíc líbí biopren :-) a velmi vtipné považuji dukátové buchtičky :-)
Věra Ježková
Hrátky s jazykem mě vždy potěší. I když někdy brblám nad přílivem anglicismů. :-)
Jana Šenbergerová
Sem s ním! Škoda každého článku který se povaluje v šuplíku. Tam ke hvězdám nedohlédne. :-)
Dana Puchalská
Super. Mimonet je pěkný výraz. A teď už nebudu říkat že jsem přibrala ale že mám biopren. Dík.
Zuzana Pivcová
To jsou dobré výroky, svědčící o představivosti a vynalézavosti. Ale na to byli Češi asi opravdu mistři i dříve. Teď se mi třeba vybavil za nás používaný výraz "stalingradský kotel". :-D :-D
Olga Štolbová
Pobavila a poučila jsem se. Některá slova jsem ještě neslyšela, ale nejvíc se mi líbí "čvančary".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody