Ilustrační foto: pixabay.com
Mimonet, hejtr, FSB…Víte, co znamenají tato slova?
25. 5. 2018Ty jsi ale hejtr. Pokud vám to někdo řekne, není to nic moc. Hejtr totiž hejtuje. A dát někomu hejt v v mluvě lidí žijících v současném virtuálním světě znamená, že někoho kritizuje, negativně hodnotí, poučuje. Je to počeštěná verze anglického hate, tedy nenávidět. Tak jaká podivuhodná slova je ještě dobré znát?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
16.1.2019 22:24
Pobavila jsem se! Čas ukáže, co se uchytí! Mě nejvíc rozesmál telešlofing. Ani gaučing není bez kouzla. Už se těším na volné pokračování tohoto tématu!
Libor Farský
26.5.2018 13:37
Výborně, vítám novou přispěvatelku do našich "Hrátek s češtinou". A děkuji za inspiraci k mému příštímu příspěvku.
Libuše Křapová
25.5.2018 17:27
Jarko, do toho :-) Taky se mi nejvíc líbí biopren :-) a velmi vtipné považuji dukátové buchtičky :-)
Věra Ježková
25.5.2018 16:30
Hrátky s jazykem mě vždy potěší. I když někdy brblám nad přílivem anglicismů. :-)
Jana Šenbergerová
25.5.2018 13:12
Sem s ním! Škoda každého článku který se povaluje v šuplíku. Tam ke hvězdám nedohlédne. :-)
Dana Puchalská
25.5.2018 12:11
Super. Mimonet je pěkný výraz. A teď už nebudu říkat že jsem přibrala ale že mám biopren. Dík.
Zuzana Pivcová
25.5.2018 10:54
To jsou dobré výroky, svědčící o představivosti a vynalézavosti. Ale na to byli Češi asi opravdu mistři i dříve. Teď se mi třeba vybavil za nás používaný výraz "stalingradský kotel". :-D :-D
Olga Štolbová
25.5.2018 10:32
Pobavila a poučila jsem se. Některá slova jsem ještě neslyšela, ale nejvíc se mi líbí "čvančary".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA