Moje lásky psí

Moje lásky psí

16. 9. 2012

Včera jsem shlédla film o psím kamarádovi Marley a já a přimělo mě to napsat pár slov o svých psích láskách.

Mám čtyřletého zlatého labradora Rickyho. Je to mohutný laskavý a milující pes. Syn ho přinesl jako malé štěně, vypadal jako lední medvídek s ohromnýma vyděšenýma očima. A ty jeho oči mi doslova učarovaly. Samozřejmě vzala za své jako první letitá klubovka po mém dědečkovi, zbyla z ní pečlivě rozkousaná hromada na cimpr campr, poté následovaly všechny boty, dřevo na topení a vůbec všechno, co mu přišlo do cesty, respektive do tlamy. 

S přibývajícím věkem se Ricky ale zklidnil, zesílil, protože tohle plemeno je žravé, a hlavně zpohodlněl i přes procházky a výběh na velké zahradě. Syn mi loni poradil, abych si k němu vzala z útulku parťačku, která s ním bude na zahradě dovádět a bude tak mít více pohybu a aktivit. To se mi líbilo. Psy z útulku jsem si chtěla odvézt všechny, byl to pro mě otřesný citový zážitek. Vybrala jsem si nakonec kříženečku labradorky s "čímsi", Kačenku, týranou nedůvěřivou fenečku, které jsem dala šanci na hezký život u nás. A můžu vám říct, dobře jsem udělala. Je to roztomilá hyperaktivní divoška, provokatérka, která nenechá líného Rickyho na pokoji. Vykrmila jsem jí, vystouplá žebírka se jí ztratila v hustém kožíšku a mou péči i Rikouškovo kamarádství oplácí úžasnou psí láskou. Jen se stále bojí cizích lidí, někdo jí musel hodně ubližovat.

Teď mám dvě psí děti, které bezmezně miluji, trávím s nimi co nejvíce času, povídám si s nimi a oni mi pomáhají překlenout a zpříjemnit tuhle etapu života, kdy člověk zůstal sám a děti dospěly. Pejsci mají k dispozici zahradu, ale samozřejmě doma i svůj gauč, kam se sotva vejdou. Chlupy víří po celém domě, ale mě to nevadí. Smeták a mop mám v ruce několikrát za den, psí chlupy všude kam se podíváš, pračka mi jede každý den, ale nikdy bych neměnila. Ti pejskové mi dávají tolik lásky, tolik energie, když je vidím dovádět při procházkách lesem, jsou tak šťastní a bezstarostní. Večer zabořím prsty do jejich hedvábných kožíšků a cítím, jak z nás všech sálá vzájemný klid a mě přepadne pocit jakési ochranitelské něhy. Nikdy nedovolím, aby jim kdokoliv ublížil.

A ráno začne vše nanovo. Pozdravení a jemné drcnutí mokrého čumáku od Rickyho, francouzská pusa od Kačenky a pak hop - skok a začíná naše velké ranní postelové mazlení a dovádění. Začíná další den, který mi přinese tolik zážitků a hlavně radosti díky mým dvěma psím láskám.

A kdo z vás pejsky má, dá mi jistě za pravdu.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Všem přátelům zvířátek moc fandím. Mám krásného jorkšírka a nikdy jsem tak zamilovaná do žádného chlapa nebyla.Můj Matýsek je nejlepší chlap v mém životě.
Vendula Jirásková
Ano,dávám za pravdu,pejsci jsou bezvadní,vždy nás vítají a dávají nám mnoho,veselou a jasnou mysl,usměv na tváři,potěšení.Krásný den Ninu
Nina Šachová
Zuzko, i já jsem kočičí mámou celý život, ale už jsem je trošku během let zredukovala z 12 na dva kocouřiska, z nichž jednoho jsem loni našla vyhozeného na parkovišti před Kauflandem. Někdo se ho chtěl pod kol aut zbavit, tak ho nechal na pospas. Dnes je z něj krásný chytrý a přívětivý kocourek, všude za mnou chodí a žárlí na psy. Vím, že kočky jsou velké osobnosti, mým životem jich prošla spousta, klidně bych jich měla víc, ale to by mi nestačil důchod, protože v první řadě musí být zabezpečená zvířata. Teprve potom já. Tak ať žijí všichni milovníci zvířátek!!!
Zuzana Pivcová
Pejsky bohužel sama nemám, ale takovéhle správné chování mají i kočky, i když ne všechny, ale pokud s nimi člověk mluví a zapojuje je do svých činností a každodenního života, umějí se odvděčit dokonale. A snaha být první, žárlivost, galantnost i provokace, soucit, stesk ze ztráty, dřív bych nikdy netušila, že tohle kočky prožívají.
Jitka Chodorová
Láska k pejskům z vás,Nino,přímo sálá,dovedu do pochopit,chováme už dobrých 40let boxery,teď máme boxerku Ladynu,sice už se kamarádí více s vnuky,ale i mě považuje za přítelkyní a má chuť si se mnou hrát.Je to bezelstné přátelství,které snad od člověka ani čekat nelze,přeji vám hodně radosti z obou vašich pejsků.
Jarmila Peerová
Napsala jste to Nino tak dobře,že z toho cítím tu vzájemnou lásku a důvěru.A také jste mi připoměla mou psí kamarádku,kokršpanělku Betynku,která mě věrně provázela životem celých 14 let a byla úžasná.Dodnes na ní vzpomínám,bylo to doslova " moje psí dítě "....Děkuji a přeji hodně dalších " pejsčích " radostí a drobných lumpačin...
Věra Sehnalová
Mila Nino,mate me sympatie a preji vam jeste mnoho radoste z pejsanku. Ja mam uz druhou jorksirku a mame se moc rady. Je nejen velikansky mazel,ale i ochrance. Kazdy clen nasi rodiny-maminka,sestra,bratr,synove,kazdy mame pejska,bez nich by nam prisla domacnost neuplna a smutna.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.