Ilustrační foto: pixabay.com
Zdraví je odrazem duševního stavu, začíná v naší hlavě
21. 4. 2018Myšlenka, že fyzické a duševní jevy se navzájem ovlivňují, je velmi stará, existovala již ve starém Řecku. Psychosomatika (ze slov psyché-duše a soma-tělo) je studium spojení fyzických a duševních procesů včetně sociálních faktorů v souvislosti s nemocemi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
22.4.2018 12:20
Možná článek pomůže najít cestu těm, kteří nevědí zda je příčina jejich potíží v hlavě, srdci nebo duši nebo o tom chtějí přemýšlet. Za sebe mohu říct, že analýzu svých potíží ponechávám na odbornících a vyhledávám jejich pomoc uvážlivě a v krajních případech.
Libor Farský
22.4.2018 12:09
Opravdu to, bohužel, vidím opačně. Velké bolesti v zádech, trvající přes dva roky a znemožňující mi pro zdraví tolik potřebné pěší vycházky neblaze působí na moji mysl, potažmo duši. Kterou tudíž nepodezírám z nastartování těchto potíží.
Jitka Caklová
22.4.2018 11:31
Když je zdraví přirozený stav, s čímž souhlasím, tak jen na mně záleží, jaké myšlenky si do hlavy pustím a rozhodnu zda budu dál zdravá, nebo ne/mocná. Pro mně název článku zavádějící není.
Zorka Horká
22.4.2018 10:26
Promiňte mi opovážlivost, vyjádřím svůj názor. Zdraví je přirozený stav. Takže nemoc začíná v hlavě. Název článku je myslím poněkud zavádějící.....
Jitka Caklová
22.4.2018 10:24
Například úvodní foto: Vidím v něm propojení určitých důležitých bodů a v tomto vzájemném propojení dochází k souhře a vůbec mi nevadí, že Liborovi a Věrce se nelíbí :-)
Jitka Caklová
22.4.2018 10:16
Jarmilo, to je pochopitelné, každý jsme jiný. Já to mám tak, že: Jak mi například může doktor pomoci od fyzické bolesti, když neví, čím a proč jsem si ji přivodila. Když mě začne něco bolet, zamyslím se nad sebou, co kde, jak a proč. Nic "nelámu přes koleno", zbytečně by mě bolelo :-).Léky žádné neberu a k doktorovi chodím jen na preventivní prohlídky a pro potvrzení o způsobilosti k řízení motorového vozidla.
Jarmila Fialová
22.4.2018 09:44
Mně přijde,že je to opačně(alespoň u mě) - spíš fyzická nemoc má vliv na psychiku.
Marie Doušová
22.4.2018 08:30
Psychika je velmi nepolapitelná a pro každého jiná.Každý se vyrovnává se svojí psychikou jinak . Někdo potřebuje odbornou pomoc a jiný to zvládá sám. Hlava a duše by měly být v souznění a pak snad bude dobře.
Jitka Caklová
22.4.2018 08:09
Řekla bych, že hlava je rozum - ego. Duše má blíže k srdci. Ne nadarmo se říká "Jednejme srdcem ♥". Hlava může mnohé pokazit.
Věra Ježková
22.4.2018 07:55
Nevím, jestli zdraví v hlavě zrovna začíná, ale vím, že hlava má na ně velký vliv. A pokud je nemocná hlava, potažmo duše, je to špatné. Protože neexistuje v člověku zdroj, z něhož by čerpal sílu k uzdravení hlavy. To pak musí nastoupit léky. / Ten obrázek je podle mne opravdu hrozný.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA