Ilustrační foto: ingimage.com
My jsme to dělali jinak. Věta, kterou dcery a snachy rozhodně nechtějí slyšet
10. 4. 2018Tatínek ten plot natíral vždy v dubnu, ne na podzim. My jsme zvyklí mít čokoládový dort, ne tvarohový. My ty záclony věšeli jinak, počkej, ukážu ti, jak na to. Když člověk za mlada slyšel tyto věty od starších, málem by vyletěl z kůže. Čím je starší, tím častěji je sám říká.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
12.4.2018 08:17
Nebydlím s dětmi a nemíchám se jim do života nevyžádanými radami. Ale na zahradě, kterou jsem převzala po tátovi, často myslím na jeho tehdejší názory a praktiky. "Kdyby to viděl táta, jak to tady vedu.."
Hana Práglová
11.4.2018 18:28
Snažím se neradit pokud o to není záhem.Než bych kritizovala,radėji 3x na sucho polknu☺☺
Ale mívám poslední dobou jiný problém.Když nėco dėlám na mém rodném domė,nebo na zahradė,kde celý život žila má maminka , mnohokrát se mi stává ,že mi "nėco našeptává" ---tak to nedėlej,mamja to dėlala jinak...
Pak je nucená přestávka,než jsem schopna zase nėco dėlat...
Marie Doušová
11.4.2018 09:31
Někdy je těžké se ubránit tomu , aby člověk držel pusu na uzdě a nezačal radit . Ale vždy si vzpomenu na mojí tchyni a hned vím , že mám raději mlčet. Snažím se nic nekomentovat. Vím jak jsem to sama neměla ráda , když mě stále moje tchyně poučovala.
Olga Škopánová
11.4.2018 08:13
Starší lidé si neuvědomují že zkušenosti které dřív byly cenné jsou v dnešním světě v lepším případě k ničemu v horším případě k smíchu.
Věra Halátová
11.4.2018 07:18
Každá starší radilka si má uvědomit, že jí to stejné lezlo před lety na nervy. Přestěhoval se k nám tchán - po smrti tchyně - a hned druhý den mi začal převěšovat prádlo na šňůře: Mama to robila takto. Mama ať si to robila jak chtěla, já to robím takto a vy mi na moje prádlo nesahejte. Dělejte něco užitečnějšího. Ale jestli chcete, můžete vyprat, pověsit, vyžehlit, poskládat. A byl klid. No, nebyl, chvíli brblal a stěžoval si synovi - mému muži, ale ten mu řekl, že mám pravdu. Když byl můj vnuk kojenec, nechala ho jeho maminka volně ležet na pohovce. Dítě už bylo živé a vzrostlé, nevím, kolik týdnů nebo měsíců mělo, ale mělo snahu se převracet a hodně se hýbat. Jen jsem ji upozornila: Dej pozor, aby ti nespadl. Sáhla do stolu pro příručku, podívala se do ní a řekla: Ne, až za deset dnů. Spadl druhý den.
Margita Melegova
10.4.2018 21:25
Jejda, urcite jste znala moji tchyni, jako bych ji slysela, kdyby si to precetli i jeji deti urcite by svoji maminku poznali.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.4.2018 21:16
Bydlím se synem a jeho rodinou ve dvougeneračním domečku. Zásadně podobné věty neužívám, svou snachu respektuji. je rozumná, pracovitá a hlavně sama ví jak a co má dělat.Má dobrou výchovu ze své rodiny a co je hlavní syn ji má rád a váží si jí.A tak u nás vládne pohoda, já občas něco uvařím a pozvu je na večeři a snacha zase na oplátku když něco upeče vždy mi přinese ochutnat. Žije se nám všem hezky a také můj přítel zde našel rodinu.
Věra Ježková
10.4.2018 18:17
Několik let jsem měla skorotchyni. Radila a radila a radila... „Starci rádi udělují dobrá ponaučení, aby se utěšili nad tím, že už nemohou dávat špatné příklady.“ Rochefoucauld
Libor Farský
10.4.2018 16:28
Obdivuji tu spoustu zkušeností, které dává autorka k dobru. Tyto dnešní jsou pro mne úsměvné.
Jana Šenbergerová
10.4.2018 14:11
Mladým do ničeho nemluvím, ale také si nenechám mluvit do svých záležitostí. Pokud nebydlí dvě generace spolu, je to snadné. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA